Tăriceanu, despre viitorul premier: Am vorbit cu Dragnea la telefon în ultima perioadă. Între Constituţie şi Dumnezeu nu există nici măcar preşedintele

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Copreşedintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu FOTO Eduard Enea/Adevărul
Copreşedintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu FOTO Eduard Enea/Adevărul

Copreşedintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu a spus că a vorbit la telefon cu preşedintele PSD Liviu Dragnea, însă nu a discutat despre propunerea de premier.

„O să avem discuţii cu cei de la PSD în care să armonizăm cele două programe de guverna. Fiecare are o amprentă bună şi varianta finalaă . Cât mai multe. Am vorbit la telefon în ultima perioadă. Ne-am consultat în privinţa discuţiilor de la Cotroceni. Şi noi am considerat că nu sunt oportune. Nu am ajuns să facem astfel de discuţii (despre premier – n.r.). Constituţia este foarte clară. Între Constituţie şi Dumnezeu nu există nici măcar preşedintele“, a spus Tăriceanu.

Întrebat dacă va discuta şi cu celelalte partide în vederea unei coaliţii anti-PSD, Tăriceanu a răspuns: „Nu ştiu ce aş putea să discut cu USR. Sunt într-un frumos scandal care arată faţa adevărată a USR. M-am întâlnit pe scările de la RTV cu Traian Băsescu, ne-am salutat, am văzut declaraţiile legate de PNL. Îi împărtăşeşc părerea“, a mai spus Tăriceanu. 

Preşedintele Klaus Iohannis a luat pulsul partidelor după alegeri, într-o primă rundă de negocieri la Palatul Cotroceni. Nu s-a desprins nicio propunere de premier, dar nu acesta a fost scopul întâlnirii de ieri. În realitate, preşedintele Klaus Iohannis a chemat partidele la discuţii înainte de publicarea rezultatelor finale pentru a arăta că, în ciuda victoriei categorice a PSD-ului în alegeri, el este vioara întâi în negocierile pentru desemnarea noului premier. De partea cealaltă, PSD şi ALDE au refuzat invitaţia preşedintelui tot din calcul politic: chiar şi prin absenţă, au demonstrat că fără ele nu se poate forma noul Guvern. Aşadar, Klaus Iohannis a arătat că are de partea sa Constituţia, în timp ce Liviu Dragnea a arătat că are de partea sa votul popular. Numele premierului va fi propus săptămâna viitoare, căci fără PSD şi ALDE – absente din calcul politic - toate discuţiile sunt în van.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite