Surse: Încep „execuţiile” în TVR. Săseanu a oprit o candidatura pentru un for internaţional pentru că reprezentanta televiziunii a fost în trecut CA din partea PSD

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ramona Săseanu, şefa interimară a TVR. FOTO Arhiva personala / Facebook Saseanu
Ramona Săseanu, şefa interimară a TVR. FOTO Arhiva personala / Facebook Saseanu

Şefa interimară a TVR, Ramona Săseanu, a decis să retragă candidatura instituţiei pentru Comitetul European Broadcasting Union, susţin surse din TVR. Principala problema ar fi fost faptul că persoana care se ocupa de tot demersul, Smaranda Vornicu, a fost în trecut sprijinită de PSD pentru o funcţie în CA. Surse din echipa noii şefe precizează că ar fi existat probleme de legalitate privind decizia de trimitere a lui Vornicu.

În Televiziunea Română încep au început şicanările politice. Noua conducere a TVR a venit cu o decizie de neînţeles. Televiziunea Română, reprezentată de Smaranda Vornicu, ar fi trebuit să candideze pentru Comitetul European Broadcasting Union. Depunerea candidaturii trebuia să aibă loc până pe 17 mai, ceea ce nu s-a mai întâmplat, decizia fiind luată de şefa interimară a TVR, Ramona Săseanu, au declarat surse din instituţie pentru „Adevărul”. Decizia nu a fost explicată, deşi candidatura pentru o asemenea funcţie nu implica eventuale costuri suplimentare. 

Surse din televiziune au punctat faptul că singurul motiv al gestului ar fi faptul că Smaranda Vornicu nu e agreată de noua conducere, cu toate că alegerea reprezentantei TVR în Comitet ar fi contribuit la creşterea reputaţiei TVR. De altfel, surse din TVR au precizat că noua conducere a transmis unei părţi a angajaţilor că toate persoanele care au avut legături cu PSD, cu atât mai mult cele care au fost în Consiliul de Administraţie din partea acestei formaţiuni, vor fi demise sau vor avea probleme, iar acest lucru e doar o perioadă de timp. 

„Niciun om care a fost în consiliul de de administraţie din partea PSD, indiferent de experienţă sau calităţi, nu are ce căuta în TVR. Anunţata epurare a aşa-zişilor PSD-işti a început”, au declarat surse din TVR, care au dat exemplul înlăturării Smarandei Vornicu, deşi este unul dintre oamenii experimentaţi, cu vechime în media, diplomaţie şi comunicare. 

Ce spune noua conducere

Surse apropiate de noua conducere au preiczat pentru „Adevărul” că nu a mai fost nimeni trimis la EBU, pentru că erau problemele cu documentele privind persoana delegată, adică Smaranda Vornicu. Potrivit acestora, persoana în cauză a fost transferată de la o direcţie la altă, însă delegarea ar fi fost considerată ilegală de Curtea de Conturi şi a şi fost menţionat în ultimul raport. De asemenea, un alt argument ar fi faptul că persoana care trebuia să reprezinte România la EBU ar fi încadrată la Direcţia Relaţii Internaţionale, ceea ce este o problemă, fiind necesară  trimiterea a cuiva din TVRI.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite