Subiectul Schengen naşte conflicte între Geoană şi Predoiu: „Interesul României e deasupra politicianismului mărunt“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Senatorul PSD Mircea Geoană FOTO Adevărul
Senatorul PSD Mircea Geoană FOTO Adevărul

Senatorul PSD Mircea Geoană a criticat, vineri, declaraţiile democrat-liberalului Cătălin Predoiu referitoare la aderarea României la Schengen. După ce Predoiu l-a ironizat pe social-democrat, Geoană a reacţionat, afirmând că „interesul României este deasupra politicianismului mărunt“.

„Am sperat că domnul Predoiu va fi un alt fel de politician. M-am înşelat – e doar un alt pedelist“, scrie Mircea Geoană, într-un comunicat remis Agerpres.

Geoană îl acuză pe Cătălin Predoiu că „utilizează subiectul aderării la Schengen ca instrument al luptei politice“, în condiţiile în care „subiectele mari de politică externă au fost întotdeauna deasupra politicianismului mărunt“.

„Niciodată subiectul Schengen nu a fost folosit în mod politicianist de către PSD sau de către mine când România a fost amânată de şapte ori în ultimii ani“, mai spune Mircea Geoană.

Reacţiile senatorului PSD intervin în contextul în care democrat-liberalul Cătălin Predoiu a ironizat, într-o conferinţă de presă, activitatea Comisiei parlamentare speciale pentru aderarea la Schengen, conduse de Mircea Geoană.

„Poziţia Franţei de a menţine rezervă faţă de intrarea României în spaţiul Schengen demonstrează că în ultima perioadă Guvernul a abandonat acest proiect, în ciuda faptului că a creat şi o comisie specială condusă de Mircea Geoană, care şi-a propus să facă lobby pentru intrarea României în Schengen. Acum vedem cât de eficient este domnul Geoană în lobby-ul făcut“, a declarat, joi, Predoiu.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite