Soția românului răpit de Hamas s-a văzut cu Ciolacu: „Am încurajat-o pe doamna Haimi să-și păstreze speranța și încrederea”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pemierul Marcel Ciolacu s-a întâlnit, marți, la Palatul Victoria cu Ella Haimi, soția cetățeanului româno-israelian, Tal Haimi, răpit în Fâșia Gaza de Hamas. În cadrul întrevederii premierul a asigurat-o pe aceasta că autoritățile îi oferă ajutor și informații privind situația soțului său.

Marcel Ciolacu s-a întâlit cu Ella Haimi FOTO Guvernul României
Marcel Ciolacu s-a întâlit cu Ella Haimi FOTO Guvernul României

La întâlnirea de la Palatul Victoria a participat și ambasadorul Statutului Israel la Bucureşti, Reuven Azar. Marcel Ciolacu a asigurat-o pe soția cetățeanului româno-israelian, răpit în Fâșia Gaza, că statul român o va sprijini să treacă peste această situație dramatică.  „Guvernul României și toate autoritățile statului român mențin legătura strânsă cu Statul Israel și fac tot ce este posibil pentru a-i ajuta pe toți cei cărora acest război le-a adus suferință”, a transmis prim-ministrul.

Condamnăm cu fermitate actele de terorism și atacurile asupra copiilor, femeilor și civililor. Toate eforturile României se îndreaptă spre încetarea conflictului și restabilirea păcii”, a afirmat Marcel Ciolacu.

De asemenea, a fost publicat și pe Facebook un mesaj al premierului: „Am încurajat-o pe doamna Haimi să-și păstreze speranța și încrederea. Îi suntem alături și o vom sprijini să treacă peste această situație dramatică. Guvernul României și toate autoritățile statului român mențin legătura strânsă cu Statul Israel și fac tot ce este posibil pentru a-i ajuta pe toți cei cărora acest război le-a adus suferință”.

Ce a a afirmat Ella Haimi după întrevedere

Ella Haimi a afirmat că a simțit în urma discursurilor solidaritate din partea premierului român, potrivit AGERPRES. „Am avut o întâlnire bună. Vreau să îi mulţumesc prim-ministrului pentru că s-a întâlnit cu noi. A fost o întâlnire importantă şi am sentimentul că şi el este alături de mine, ca la toate celelalte întâlniri, dar el este prim-ministru. Noi şi ambasadorul Azar îi reamintim datoria constituţională pentru Tal, pentru că este cetăţean român. Şi pentru toţi ceilalţi ostatici din Fâşia Gaza. I-am cerut lucruri critice şi a spus că va ajuta cu ele. Deci este foarte important pentru mine”, a declarat Ella Haimi.

Luni, Ella Haimi împreună cu ambasadorul Israelului în România, Reuven Azar, au fost prezenți la o întâlnire cu membrii comisiei de politică externă din Senat și cu președintele Senatului, Nicolae Ciucă.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite