Simion, despre candidatul AUR la alegerile prezidențiale. Ce spune despre Dan Puric și Mircea Geoană: „N-a venit să ne caute”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele AUR George Simion a declarat, sâmbătă, că nu își dorește să candideze la alegerile prezidențiale din acest an. Liderul formațiunii a susţinut că organizațiile locale vor decide dacă actorul Dan Puric poate fi candidatul la aceste alegeri din partea partidului, afirmând că are susținerea sa, deoarece „împărtăşesc foarte multe valori comune”.

Simion: Vreau să câştigăm alegerile prezidențiale în faţa candidatului comun PSD-PNL Foto: Arhivă
Simion: Vreau să câştigăm alegerile prezidențiale în faţa candidatului comun PSD-PNL Foto: Arhivă

O să decidă membrii de partid, organizaţiile noastre locale. Dacă domnul Puric se duce și îi convinge pe cei din organizațiile noastre locale să îl susțină. Este (în competiția internă a AUR n.r.) , manifestându-și dorința de a candida. Dacă va veni şi va convinge o majoritate a partidului nostru, poate fi (unul dintre candidaţi n.r.) Avem până pe 15 martie uşa deschisă, veniţi, convingeţi organizaţiile noastre, convingeţi partidul AUR, care are 15.000 de membri cotizanţi, că merită să-şi dea votul pentru voi”, a declarat George Simion, într-un interviu la Prima TV, conform News.ro, după ce a fost întrebat dacă actorul Dan Puric va fi candidatul AUR la prezidenţiale.

Liderul Aliantei pentru Unirea Romanilor (AUR) a menționat de asemenea că dacă nu ar candida pentru funcţia de preşedinte al României, „da”, l-ar vota pe Dan Puric deoarece ”este unul dintre oamenii cu care împărtăşește foarte multe valori comune”.

George Simon a precizat pe de altă parte că nu își dorește să candideze la alegerile prezidențiale.

Nu-mi doresc, eu mai degrabă o funcţie executivă vizez. Vreau ca cele două obiective politice pe care le am, o dată: să-i blochez, să-i încurc, să-i opresc, să nu aibă ei un deceniu de stabilitate. Și după aceea, să creăm normalitate. Nu ştiu cum se va termina anul. Eu am 37 de ani, am viitorul în faţă. Vreau să văd cu ce candidat putem avea care să câştige în faţa candidatului comun PSD-PNL”, a afirmat Simion.

Liderul AUR a spus că Mircea Geoană, secretarul general NATO, nu l-a căutat pentru a negocia o candidatură la prezidenţiale.

N-a venit să ne caute. Aşteptăm să vedem. Înţelegem că are o carieră în structurile euroatlantice, că nu este activ din punct de vedere politic. Sunt ironic. El este în campanie de un an şi jumătate. Mircea Geoană este un personaj care, dacă-şi doreşte să candideze la prezidenţiale şi vrea sprijinul AUR, îl aşteptăm să vorbim”, a menționat George Simion.

Potrivit sursei citate, George Simion a susţinut că nu-şi mai aduce aminte dacă a votat la alegerile prezidenţiale din 2009.

Nu cred. Nu mai ştiu. Nu-mi mai aduc aminte. Ştiu sigur că, în 2004, eram cu iubita mea de atunci, tocmai împlinisem 18 ani şi eram supărat după primul tur: ”Ia uite, n-a câştigat Băsescu!”. Şi până în 2009 deja am apucat să văd faţa lui Traian Băsescu şi nu l-am mai votat. După cum n-am putut vota nici în 2014 în al doilea tur de scrutin având nişte opţiuni care nu erau valabile pentru mine. N-aş fi putut să-l votez pe Victor Ponta, iar Klaus Iohannis a făcut totul în acea campanie pentru valorile mele ca să nu-mi câştige votul şi nu l-am votat”, a mai spus liderul AUR.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite