Sighiartău: „Aurescu să vină în fața Biroului Politic Național și să existe măsuri la adresa sa” / Reacția PNL Diaspora

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Robert Sighiartău, vicepreședinte al PNL pe probleme de politică externă, a solicitat în mod public prezentarea ministrului de Externe în fața BPN-ului, structură care l-a votat pentru a fi demnitar în Guvernul Ciucă.

Robert Sighiartău, vicepreședinte PNL pentru probleme de politică externă FOTO Arhivă RS
Robert Sighiartău, vicepreședinte PNL pentru probleme de politică externă FOTO Arhivă RS

UPDATE:

Vicepreședintele PNL, fostul ministru Florin Roman a intervenit în favoarea colegului liberal din conducerea formațiunii, subliniind că Rareș Bogdan s-a implicat în problemele cetățenilor din Diapora. 

„De la venirea lui Rares e clar ca vocea diasporei a început sa fie auzita in interiorul PNL. A vorbit mult in interior, a obținut înființarea de noi consulate, nu pentru el și neamurile lui, ci pentru romani. Dar s-a lovit de inertia unui ministru de Externe, care însă nu este și al milioanelor de romani din Diaspora”, a transmis Florin Roman într-o postare pe Facebook.

Liderul liberal a avertizat că vor exista discuții în PNL. „Sigur ca vom discuta in interiorul partidului și impreuna vom lua cele mai bune decizii. Un lucru este însă clar: cine nu respecta romanii din Diaspora, nu are ce cauta cocoțat intr-un scaun ministerial la externe. Indiferent cât de arogant este. Au mai fost și alții”, a mai transmis liberalul. 

***

ȘTIREA INIȚIALĂ 

Din punctul meu de vedere, nu este plăcut să vezi că un ministru, care este tehnocrat, nu e membru PNL, atacă un coleg de partid, prim-vicepreședinte PNL, pe niște teme care pur și simplu nu sunt în regulă. Să îți fac un coleg de partid rusofil sau putinist nu cred că este în regulă pentru PNL, cu atât mai mult cu cât are premier, are președinte și este principalul partid de guvernământ, cu prim-ministru, în acest moment“, a spus Robert Sighiartău.”, a afirmat Sighiartău, într-o intervenție la Antena 3. 

Eu cred că domnul Aurescu trebuie să se prezinte în fața biroului permanent național al PNL și să discutăm cu el această chestiune în PNL și, de asemenea, să existe măsuri la adresa dânsului. Eu am mai cerut o evaluare a tuturor miniștrilor. Partidul Național Liberal a câștigat niște alegeri și are obligații în fața cetățenilor și în fața membrilor partidului“, a spus Robert Sighiartău.

Întrebat dacă se impune demiterea lui Bogdan Aurescu, Sighiartău nu a dat un răspuns direct precizând că evaluarea și decizia țin de premierul țării, adică de Nicolae Ciucă.

Până în prezent, după declanșarea disputei Rareș Bogdan - Bogdan Aurescu, de aprtea primului sau poziționat clar Pavel Popescu (președinte PNL Sector 4), Robert Sighiartău (vicepreședinte pe politică externă) și Dan Motreanu (prim-vicepreședinte). Inclusiv unii social-democrați au s-au poziționat pro-Rareș Bogdan. 

Reacția PNL Diaspora

Cu un comunciat a venit și PNL Diaspora, filială al cărei șef interimar e Rareș Bogdan. „PNL Diaspora condamnă cu fermitate afirmațiile cel puțin bizare, lipsite de orice fundament logic, pe care ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, le-a făcut raportat la recentele poziții publice ale europarlamentarului Rareș Bogdan, prim-vicepreşedinte al PNL și președinte al PNL Diaspora. Rareș Bogdan este cunoscut în spaţiul public ca fiind unul dintre cei mai vehemenţi susţinători ai democraţiei şi statului de drept și a militat atât ca jurnalist, cât și ca om politic, împotriva orientărilor comunistoide, de inspirație estică. Totodată, a fost și este un apărător fără odihnă a luptătorilor anticomuniști și a celor care nu și-au vândut conștiințele Armatei Roșii”, punctează comunicatul

Filiala susține că trebui convocată o ședință pentru tragerea la răspundere a lui Aurescu. „Noi, membrii PNL Diaspora, ne declarăm consternaţi de faptul că un ministru în funcţie, ce se bucură de susținerea Partidului Naţional Liberal, îl atacă în mod iraţional pe unul dintre liderii partidului, prin asocierea acestuia cu un instrument de propagandă rusă. Din acest motiv, considerăm că atacul ministrului Afacerilor Externe este o profundă jignire atât la adresa demnitarului, cât și la nivelul întregului Partid Naţional Liberal, şi în mod special la adresa filialei PNL Diaspora. Cerem conducerii partidului să convoace cât mai curând Biroul Politic Național, pentru a analiza situația creată și pentru a cere explicații domnului Bogdan Aurescu, care ocupă o poziție de ministru asumată de PNL”, mai arată sursa citată.

În comunicat sunt menționate și deficiențele în comunicarea cu MAE-ul condus de Bogdan Aurescu.

PoliticăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite