Rareș Bogdan: Ajutorul dat Ucrainei trebuie să continue! Nu vă lăsaţi manipulaţi de agenţii dezinformării putiniste

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vicepreședintele PNL Rareș Bogdan a transmis un răspuns, în urma declarațiilor făcute de ministrul de Externe, care a comparat atacul europarlamentarului asupra sa cu unul al Sputnik, susținând că, în plin război la graniță, europarlamentarul cerea blocarea cerealelor ucrainene.

Cei doi lideri PNL au pornit o dispută publică FOTO Facebook
Cei doi lideri PNL au pornit o dispută publică FOTO Facebook

Eurodeputatul a anunțat că pe 20 martie, la Bruxelles are loc Consiliul AGRIFISH (Agricultură și Pescuit).

Avem speranțe pentru fermierii romani! (...) S-ar putea să avem o propunere de răspuns la scrisoarea prin care România și alte 5 state (Bulgaria, Cehia, Ungaria, Polonia și Slovacia) cer compensații pentru pierderile suferite de fermieri în urma războiului din Ucraina”, a transmis liderul delegației române a PPE, precizând că „ajutorul dat Ucrainei trebuie să continue fără echivoc, pe toate planurile! La această oră, ucrainenii lupta să-și recupereze țara, dar și pentru a apăra UE! Nu vă lăsați manipulați de agenții dezinformării putiniste”.   

Scandal în PNL. Rareș Bogdan l-ar vrea demis pe Aurescu

Prim-vicepreședintele PNL a precizat că dacă ar fi șef al ministrului Afacerilor Externe l-ar demite pe acesta. În replică, Aurescu precizează că Rareș Bogdan probabil are „neîmpliniri și frustrări personale”, susținând că este ca atunci când este atacat de Sputnik. 

Întrebat dacă l-ar dat afară pe Bogdan Aurescu, dacă i-ar fi șef, Rareș Bogdan a răspunsafirmativ.

  Prim-vicepreședintele PNL a explicat faptul că ministrul de Externe n-ar fi suficient de abil. „Nu domnule, eu sunt un om asumat. Eu mă întâlnesc cu congresmeni, cu senatori și cu oameni de la Bruxelles și care îmi spun: domnu` Bogdan, e dureros ce vă spun, Cereți, cereți... nu cereți nimic! Cum adică nu cerem? Cereți domnule să vină 200 de miliarde investiții în România că nu vă poate refuza nimeni, cereți să vi se dea armament pe care să îl plătiți într-o 100 de ani că nu o să vă poată refuza nimeni, cereți să întrați în Schengen, cereți să luați vize, cereți orice”, a precizat Bogdan, care a spus că România nu profită de context.  

Contactat pentru o reacție pe tema declarațiilor făcute de Rareș Bogdan, Bogdan Aurescu a răspuns prin intermediul biroului de presă. 

Nu mă interesează părerile lui Rareș Bogdan. Vă aduc aminte cum, în plin război al Rusiei contra Ucrainei, cerea să blocăm la graniță cerealele ucrainene. Practic, astfel de atacuri de la asemenea personaje sunt de fapt o confirmare că fac bine ce fac. E exact ca atunci când sunt atacat de Sputnik. Probabil are destul de multe neîmpliniri și frustrări personale”, arată precizarea primită.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite