Siegfried Mureșan: Sper, pentru binele României, că perdantul alegerilor europarlamentare va fi AUR

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Partidul Popular European (PPE) va câștiga alegerile europarlamentare din 2024, a afirmat, duminică, eurodeputatul PNL Siegfried Mureșan. Oficialul a declarat că speră că perdantul alegerilor europarlamentare să fie AUR, iar PNL să fie înaintea partidului condus de George Simion la toate rândurile de alegeri.

Siegfried Mureșan: Klaus Iohannis se bucură de susținere și de apreciere, la nivelul UE Foto: Arhivă
Siegfried Mureșan: Klaus Iohannis se bucură de susținere și de apreciere, la nivelul UE Foto: Arhivă

Eu cred că vom avea în următorul Parlament European aceeași majoritate pe care o avem acum, formată din trei partide. Sunt convins că Partidul Popular European va câștiga alegerile europarlamentare. Cred că Grupul Socialiștilor Europeni va veni pe locul doi, dar vor fi slăbiți în raport cu situația de acum. (...) Renew va fi un grup slăbit, din păcate”, a declarat eurodeputatul PNL Siegfried Mureșan pentru HotNews.ro.

Eurodeputatul PNL a susținut de asemenea că speră ca „AUR să fie perdantul alegerilor” 

Sper, pentru binele României,că pedantul alegerilor europarlamentare va fi AUR, fiindcă acest partid nu este un partid care să poată obține ceva pentru România, nici la București, nici la Bruxelles. AUR este un partid care nu are soluții la problemele oamenilor. AUR este un partid care e condus de lideri care nu sunt credibili, care nu ar putea obține ceva în numele României pe plan extern și nici aici nu ar putea conduce bine. Deci, sper ca AUR să fie perdantul alegerilor. (...)

Pe măsură ce ne apropiem de alegeri, ne apropiem de momentul adevărului și primele alegeri vor fi alegerile europarlamentare și prima întrebare cu care oamenii vor trebui să și-o pună este ce partid ne poate reprezenta cel mai bine la nivel european și care sunt candidații? Care sunt europarlamentarii care ne pot reprezenta cel mai bine la nivel european? Și eu sunt convins că noi, Partidul Național Liberal, vom veni cu o ofertă credibilă, atât în ceea ce privește programul, cât și în ceea ce privește candidații. În ceea ce privește programul, vă pot spune de acum că vom avea un program pro-european, vom spune oamenilor cum, împreună cu instituțiile Uniunii Europene, vom obține lucruri pentru România, așa cum am făcut-o și în ultimii ani 30 de miliarde de euro, fonduri europene adiționale pentru PNRR” a declarat Siegfried Mureșan.  

Eurodeputatul a mai spus că deși în ultimele sondaje PNL nu s-a clasat în fruntea preferințelor românilor, „este convins” că „Partidul Național Liberal va fi înaintea AUR în seara alegerilor europarlamentare și sunt convins că Partidul Național Liberal va avea un scor mai mare decât AUR la fiecare dintre toate rândurile de alegeri de anul acesta.”

Cât privește alegerea noului președinte al Consiliului European, eurodeputatul PNL a afirmat că președintele Klaus Iohannis „se bucură de susținere și de apreciere, la nivel european”, în timp Viktor Orban este puternic respins de toți ceilalți 26 de șefii de state și de guverne.

În ce privește aderarea la spațiu Schengen cu frontieră aeriană și maritimă, Siegfried Mureșan consideră că „este într-adevăr un succes (...), o victorie de etapă, dar foarte importantă” și mai susține că nu crede că „presiunea, mai ales publică, ajută” în relația cu Austria pentru Schengen Terestru.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite