Siegfried Mureșan, ironic la adresa lui Karl Nehammer, după o gafă a cancelarului austriac

0
Publicat:

Vicepreședintele grupului PPE din Parlamentul European, Siegfried Mureșan, a ținutul să-l corecteze pe Karl Nehammer, care a refuzat intrarea României în Schengen.

Siegfried Mureșan, vicepreședinte PE FOTO: facebook
Siegfried Mureșan, vicepreședinte PE FOTO: facebook

În cursul zilei de vineri, Karl Nehammer, a postat pe pagina sa de Facebook un mesaj de felicitare cu ocazia Crăciunului „creștin ortodox”.

„Tuturor creștinilor ortodocși le doresc un Crăciun binecuvântat și liniștit!”, se arată în mesajul cancelarului austriac, mesaj care trădează o necunoaștere a realității, mai ales că Crăciunul este sărbătorit pe 7 ianuarie de credincioșii ortodocși pe stil vechi, aflați în minoritate față de restul ortodocșilor din lume.

Acest lucru a fost taxat de vicepreședintele grupului PPE din Parlamentul European, Siegfried Mureșan.

„Cancelarul Austriei, Karl Nehammer, tocmai a postat un mesaj de felicitare cu ocazia Crăciunului, adresat “tuturor creștinilor ortodocși”.  Îi poate spune cineva că nu toți creștinii ortodocși sărbătorim astăzi Crăciunul? Un cancelar ar trebui să se documenteze înainte de a vorbi. Pe această temă și pe orice altă temă”, a scris tot pe Facebook Siegfried Mureșan.

Nu este pentru prima dată când politicianul român îl ia peste picior pe cancelarul Austriei, cel care a refuzat primirea României în Spațiul Shengen. În urmă cu trei zile acesta și-a expus punctul de vedere în legătură cu vizita anunțată de Nehammer în Bulgaria.

„Tot ce face cancelarul Austriei este doar pentru propria sa imagine în Austria.  Singurul lucru care îl interesează este să câștige capital politic în Austria. Faptul că va vizita Bulgaria pe 23 ianuarie nu înseamnă că Austria va ajuta Bulgaria. Sunt convins că în cadrul vizitei nu va face nicio promisiune Bulgariei, nu va face nicio declarație pozitivă privind Schengen, ci va continua cu discursului agresiv pe tema migrației. Merge în Bulgaria doar pentru a avea o nouă ocazie de a comunica pe tema migrației publicului din Austria înaintea alegerilor regionale din 29 ianuarie”.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite