Senat: OUG prin care prețul lemnului de foc este plafonat, adoptată tacit

0
Publicat:

Senatul a adoptat tacit, luni, OUG 134/2022 prin care preţul lemnului de foc este plafonat până la 31 martie 2023.

OUG privind plafonarea prețului lemnului de foc a fost adoptat tacit FOTO: Inquam Photos
OUG privind plafonarea prețului lemnului de foc a fost adoptat tacit FOTO: Inquam Photos

Nota de adoptare tacită a Ordonanţei, pentru care termenul de dezbatere şi vot s-a împlinit pe 3 noiembrie, a fost citită în plen de preşedintele interimar al Senatului, Alina Gorghiu, care a condus şedinţa plenului de luni.

Guvernul a aprobat pe 5 octombrie o ordonanţă de urgenţă prin care a fost plafonat la 400 lei preţul pe metrul cub de lemn de foc. Potrivit actului normativ, preţul la lemnul de foc, tocătură provenită din lemn, rumeguş şi resturi de lemn se stabileşte la 400 lei pe metrul cub cu TVA inclus, la brichete de lemn se prevede un preţ maxim de 1.500 lei pe tonă cu TVA inclus şi la pelete de cel mult 2.000 lei pe tonă cu TVA inclus.

Preşedintele interimar al Senatului, Alina Gorghiu, a declarat luni, după şedinţa Biroului permanent, că Ordonanţa va fi modificată şi îmbunătăţită la Camera Deputaţilor.

Proiectul de lege pentru aprobarea OUG 134/2022 privind unele măsuri în vederea protejării consumatorului final în ceea ce priveşte utilizarea materialelor lemnoase şi a produselor derivate din lemn, pentru încălzirea locuinţei în sezonul rece va fi dezbătută de în calitate de for decizional de Camera Deputaţilor.

Preşedintele interimar al Senatului a precizat că OUG prin care este plafonat preţul lemnelor de foc, care trece tacit de Senat, va fi modificată şi îmbunătăţită la Camera Deputaţilor, potrivit Agerpres. 

Fiind întrebată dacă s-a ajuns la un acord în Coaliţie pe tema modificărilor pentru OUG privind plafonarea prețurilor la lemnele de foc, în contextul în care actul trece tacit de Senat, șefa interimară a camerei superioare a Parlamentului a precizat că vor fi făcute modificări la Camera Deputaților. 

 „Se discută, premierul a comunicat deja public în urma discuţiilor cu colegii din coaliţie că va fi modificată, că va fi îmbunătăţită această formă, este un lucru care se va întâmpla zilele viitoare şi îl veţi vedea în Camera Deputaţilor discutat şi concluzia va fi subliniată prin amendamentele pe care colegii din Cameră la vor face la ordonanţă. Deci va fi modificată şi ordonanţa aceasta”, a precizat Alina Gorghiu, potrivit Agerpres

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite