Scandal PNL-PSD pe tema erodării la guvernare

0
Publicat:

În interiorul Coaliției a început un nou scandal, după ce Robert Sighiartău, vicepreședinte al PNL, a afirmat că rămânerea la guvernare a liberalilor a dus la scăderea în sondaje a partidului său, dar și că PSD dă semnale că ar putea guverna cu AUR din 2024. Imediat, PSD-iștii au venit cu replica.

Robert Sighiartău și Lucian Romașcanu au trimis săgeți către partidele partenere FOTO Colaj
Robert Sighiartău și Lucian Romașcanu au trimis săgeți către partidele partenere FOTO Colaj

 Robert Sighiartău, vicepreședinte al PNL, a fost cel care a deschis subiectul duplicității PSD. „PSD are un joc murdar, dublu, apropo de coaliţie şi de parteneriat iar eu văd PSD guvernând cu AUR din 2024. Mă bazez în primul rând pe legăturile care stau în spatele acestor partide politice inclusiv în modul în care AUR alege să se bată cu PSD în teritoriu”, a declarat Robert Sighiartău, la Prima News. De asemenea, a precizat că PSD face un joc prin care să favorizeze intrarea în turul II al prezidențialelor a unui candidat AUR, pentru ca prezidențiabilul social-democrat să câștige.

Nu în ultimul rând, liberalul a vorbit de erodarea formațiunii sala la guvernare, pe lângă faptul că nici structurile principale de conducere nu sunt înștiințate de unele decizii importante de un mic nucleu din jurul președintelui Nicolae Ciucă, cum s-a întâmplat în cazul anunțului referitor la angajarea răspunderii de Guvern pe câteva reforme: „Se vede cu ochiul liber că lucrurile nu merg într-o direcţie neapărat bună, nu o spun eu, o spun sondajele. Această coaliţie a dăunat PNL, pentru că se vede în sondaje”, a subliniat Sighiartău.

Replica PSD: Lupta pentru „a-i trage scaunul lui Ciucă“

Purtătorul de cuvânt al PSD, Lucian Romașcanu, susține că poziționarea lui Sighiartău vine ca urmare a luptelor din interiorul PNL, fiind dorită o îndepărtare a lui Ciucă. „Un nervos al PNL, mă rog, al unuia dintre sub-partidele care formează azi PNL, își ceartă celelalte părți ale partidului pe motiv de PSD.  Sighiartău pe numele lui, uită că a guvernat vreo 2-3 ani cu vârfurile împinse Orban și Cîțu, ducând România în pragul dezastrului.  Sau nu uită, dar are de luptat pentru a-i trage scaunul d-lui Ciucă.”, a punctat Romașcanu.

Liderul PSD îi mai reproșează lui Sighiartău că în cei trei ani și jumătate de guvernare ai PNL (fără a menționa faptul că și PSD a fost mai bine de un și jumătate în parteneriat cu liberalii), au fost făcute zero reforme, datoria publică a ajuns la peste 50% din PIB, iar deficitul la peste 9%. În ultimii ani, PNL a guvernat fără PSD în perioada noiembrie 2019 – decembrie 2020 (Guvernul Orban, format din liberali, fără majoritate parlamentară) și ianuarie 2021 – noiembrie 2021 (Guvernul Cîțu, alături de USR și UDMR până în septembrie, apoi doar cu UDMR).

Cu acuzații la adresa PNL a venit și Daniel Suciu, vicepreședinte al Camerei Deputaților, vorbind de modul cum în „pandemie Guvernul Orban-PNL fura pe rupte de la Unifarm” sau în timp ce piețele erau închise, guvernanții consumau „wiskane” prin birouri ale Executivului.

Ping-pongul declarațiilor a continuat prin alte intervenții ale liberalilor, cum au fost cele ale lui Florin Cîțu (fost premier), și Gheorghe Falcă (vicepreședinte PNL).

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite