REPER: România are cu un milion mai puțini tineri decât la ultimul recensământ

0
Publicat:

Mai mulți reprezentanți ai REPER, au participat cu ocazia zilei internaționale a Tineretului la o acțiune stradala prin care au atras atenția că România are în prezent cu un milion mai puțini tineri decât la ultimul recensământ.

Dragos Pîslaru, co-președinte REPER FOTO: Arhivă
Dragos Pîslaru, co-președinte REPER FOTO: Arhivă

De asemenea, reprezentanții REPER au precizat că șomajul în rândul tinerilor a crescut de patru ori în ultimul an, potrivit Agerpres.

"Am răspuns cu drag invitaţiei tinerilor REPER de a ieşi cu ei în stradă şi a atrage atenţia asupra faptului că peste jumătate din tinerii României trăiesc în mediul rural, dar nu au acces la oportunităţi, despre faptul că tinerii cu dizabilităţi nu sunt consideraţi suficient de abili încât să fie integraţi complet în societate şi de faptul că în ultimul deceniu 100.000 de tineri au plecat din România. În calitate de preşedinte al Comisiei de Muncă şi Afaceri Sociale în Parlamentul European, politicile de şi pentru tineret sunt o prioritate pentru mine şi am depus eforturi considerabile pentru a le oferi programe şi proiecte prin care pot fi sprijiniţi şi se pot dezvolta. Sper ca România să aibă înţelepciunea de a-şi sărbători noile generaţii prin mai multe fonduri, activităţi şi proiecte dedicate lor", a afirmat europarlamentarul Dragoş Pîslaru, potrivit sursei citate.

Mesajele lui Ciolacu și Ciucă

Președintele Senatului susține, cu ocazia zilei internaționale a Tineretului, că aceștia sunt inima și viitorul României. Ciucă a subliniat că partidul pe care îl conduce încurajează tinerii să aibă o voce puternică.

„Le vedem zilnic energia, creativitatea și hotărârea de a schimba lumea în bine. Tinerii sunt inima și viitorul României și lor le dedicăm, an de an, ziua de 12 august. Cu ocazia Zilei Internaționale a Tineretului, să ne uităm la rolul esențial pe care noile generații îl au în societate, la capacitatea lor remarcabilă de a depăși provocări și de a transforma aspirații în realitate”, a transmis Nicolae Ciucă, într-o postare pe Facebook.

Președintele PNL a punctat că implicarea tinerilor în procesul decizional „este crucială”, având în vedere că deciziile modelează viitorul acestora.

De asemenea, și premierul a transmis un mesaj cu ocazia zilei internaționale a tineretului în care susține că tinerii reprezintă viitorul. Ciolacu a punctat că Guvernul menține un dialog cu asociațiile reprezentative de tineri pe diferite teme.

„Tinerii reprezintă viitorul, iar energia vârstei lor şi entuziasmul cu care păşesc în viaţă au nevoie de perspective reale pentru a le pune în valoare potenţialul. Mă bucur că am avut chiar în aceste zile ocazia de a discuta cu reprezentanţi ai tinerilor, care mi-au întărit convingerea că România se poate baza pe noile generaţii, pe spiritul lor inovator şi pe dorinţa de a performa. Simţim lucrul acesta ori de câte ori valoarea unor tineri români şi rezultatele lor sunt apreciate în plan intern şi chiar internaţional, dar în egală măsură avem datoria să venim cu soluţii la problemele generaţiei lor, iar la nivelul Guvernului menţinem un dialog constant cu asociaţiile reprezentative, pe teme de educaţie, sprijin şi oportunităţi pentru tineri”, a transmis Marcel Ciolacu, într-o postare pe Facebook.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite