„Mă-ta e securistă!”. Reacții după imaginile apărute cu Dîncu, Târziu și Coldea la același restaurant din Capitală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O parte din persoanele surprinse la restaurant au explicat prezența lor acolo. Claudiu Târziu (AUR) a afirmat că nu s-a văzut cu Florian Coldea, iar într-un dialog cu un deputat PSD s-a ajuns la injurii.

Una din imaginile în care apar Claudiu Târziu, Vasile Dîncu și Radu Popa (cu spatele) FOTO Gândul
Una din imaginile în care apar Claudiu Târziu, Vasile Dîncu și Radu Popa (cu spatele) FOTO Gândul

Claudiu Târziu (lider al senatorilor AUR și membru din nucleu restrâns al conducerii Alianței) a declarat, la România TV, că „atât timp cât nu există o fotografie din restaurant” discuțiile nu își au rostul. „M-am întâlnit în apropierea restaurantului întâmplător cu domnii Dâncu și Popa”, a declarat liderul AUR.

Au început să apară și primele reacții legate de întâlnirile care au avut sâmbătă într-un restaurant din Capitală și lângă acesta, unde au fost implicați mai mulți politicieni - Vasile Dîncu (senator PSD), Radu Popa (deputat PSD), Claudiu Târziu (senator AUR), dar și Florian Coldea, fost număr doi în serviciul intern de informații, în epoca Băsescu. Gandul.ro a prezentat mai multe fotografii cu cei prezenți

Stiripesurse a prezentat o parte a dialogului care a degenerat la RTV, ajungându-se la cuvinte foarte dure, între social-democratul Radu Cristescu și Claudiu Târziu. „Domnule, dacă permiteți să fiu luat la **** la telefon, eu sunt lider de partid, nu stau de vorbă cu toți analfabeții”, a afirmat Târziu, în partea de început a intervenției sale.

Cristescu a replicat: „V-a prins cu pantalonii în vine. Cea mai bună dovadă a faptului că AUR e creația securității și a lui Coldea”. Răspunsul lui Târziu a fost că spune o „o prostie”, neavând nicio legătură cu Coldea. Cristescu l-a făcut securist. „Băi securistule, tu cu mine nu ești frate, tu ești un securist ca și partidul tău”, a completat deputatul PSD.

Mă-ta e securistă, da? Mă-ta e securistă”, i-a replicat Târziu, potrivit stenogramei. Cristescu a continuat prin asocierea AUR cu Florian Coldea: „Avem explicația acum cum a luat AUR 10% din nimic. S-au întâlnit cu stăpânul care i-a creat”.

Cum au ajuns mesele unite

Deputatul Radu Popa a venit cu un mesaj pe pagina sa de Facebook, în care a explicat, din perspectiva sa, toată situația. „Dacă știam câtă atenție primește un prânz cu soția si cu nașul meu, cred că o invitam mai des pe Antoaneta in oraș:) Acum, într’un registru serios, povestea adevărata este următoarea: soției mele îi place să gătească și, de aceea, weekendurile le petrecem de obicei cu prietenii, acasă. Sâmbăta asta, nașul nostru, prof. Vasile Dâncu a fost în București si a avut câteva ore libere la prânz. Așa că am profitat de o companie plăcută si l’am invitat în oras. În restaurantul la care am mers se întâmplau să mai fie, printre multi altii, la mese învecinate, alți doi parlamentari-un deputat de la PSD si unul de la PNL-un celebru jurnalist si gen. Florian Coldea cu soția, care erau deja acolo când noi am ajuns”, a scris Popa pe Facebook.

Toti eram la mese separate dar când am intrat, prof. Dâncu a mers să salute familia Coldea și, pentru câteva minute, a rămas la masa dumnealor. După ce s’a întors la masa noastră comentariile “de la distanță” au continuat și cum mesele restaurantului erau relativ apropiate, după un timp ne’am strâns toți la aceiași masă. Pe la masa noastră au trecut, pe rând, deputatul PNL, apoi jurnalistul, apoi deputatul PSD. La final, noi doi am plecat cu prof. Dâncu iar fam. Coldea a rămas în restaurant, la fel cum au făcut și deputatul PSD și jurnalistul de care v’am scris mai sus. Afară, la ieșire, în fata restaurantului, ne’am intersectat cu senatorul Claudiu Tarziu, pe care l’am salutat si ne’am continuat drumul.  Asta e povestea neromanțată”, a completat deputatul PSD.

PoliticăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite