Război între Cristian Tudor Popescu şi Raed Arafat, cu acuzaţii grave din partea jurnalistului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Gazetarul Cristian Tudor Popescu i-a replicat, la Digi24, şefului DSU, Raed Arafat, care a criticat, într-o declaraţie postată pe Facebook, un comentariu al gazetarului, pe care îl consideră „deplasat”. Este vorba despre analiza făcută de Cristian Tudor Popescu, pe baza imaginilor de la intervenţia la incendiul din clubul Colectiv, ţinute ascunse timp de patru ani.

Cristian Tudor Popescu a declarat, vineri seară, la Digi24, că manipularea în cazul Colectiv a fost făcută de "cei trei colonei, Bănicioiu, Arafat însuşi".

Gazetarul susţine că Raed Arafat ştia de existenţa imaginilor care au fost făcute publice abia la patru ani de la tragedie. El îl consideră pe Arafat principalul responsabil pentru haosul intervenţiei din noaptea incendiului de la Colectiv. 

"Cum e de conceput că, după ce s-a terminat totul, domnul Arafat nu a cerut toate materialele filmate în legătură cu dezastrul de la Colectiv şi materialul primelor momente ale intervenţiei, care, potrivit legislaţiei şi regulamentelor, ştia foarte bine că există ca material probatoriu? Asta nu a explicat", a interogat Cristian Tudor Popescu.

 "Mi-a explicat că vorbea la telefon ca să transfere aparate de ventilaţie, de terapie intensivă de la un spital la altul. Domnul Arafat a avut un parcurs în acel film, că l-am putut vedea cu toţii, în care nu a interferat în niciun fel cu mediul, nu a vorbit cu nimeni, nu a aruncat nicio privire pompierilor, poliţiştilor, civililor care se vânzoleau de colo colo şi cu atât mai puţinu nu a aruncat nicio privire morţilor şi răniţilor, nici măcar nu i-a numărat. Nici măcar în calitatea sa de singur medic aflat acolo, restul erau nişte amatori care răstigneau oamenii pe paleţi sau îi cărau de picioare şi de mâini. Era singurul de acolo care ar fi putut să intervină în calitate de medic să încerce să-i ajute pe răniţi. Eventual după ce termina convorbirea telefonică. Şi atunci întreb: de ce a fost prezent cu telefonul la ureche, după care a plecat de acolo, ca să vorbească să aranjeze transferul din spitale. Acest lucru putea să-l facă din biroul de la minister. A venit acolo ca să nu se uite la nimic, să nu vorbească cu nimeni şi ca să se rotească cu telefonul la ureche şi să plece. Are vreun sens, d-le Arafat, din punct de vedere logic?", s-a dezlănţuit jurnalistul.

"A spus dl Arafat că – şi aici chiar nu mai e în regulă deloc – că are loc o manipulare de proporţii, care tinde să ridice furia şi frustrarea oamenilor până în momentul comemorării Colectivului şi că nu ştie cine face manipularea asta. Păi îi spun eu cine o face! O fac cei trei colonei (şefii ISU Bucureşti, care au susţinut joi o conferinţă de presă, n.r.) care au apărut aseară şi care au scos din minţi populaţia cu comportamentul lor. O face dl Bănicioiu (Nicolae Bănicioiu, fost ministru al Sănătăţii, n.r.), care a refuzat să se prezinte, după crima declaraţiilor de atunci, prin care a omorât oameni, refuză acum, fuge pur şi simplu, de justiţia din România, dacă n-o fi fugit şi din ţară. Şi o face dl Arafat însuşi, care le cere oamenilor să aştepte cât vrea dânsul – o lună, două, până când o să dea explicaţiile şi consideră că aşa ceva este normal", a conchis Cirstian Tudor Popescu. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite