Rareș Bogdan, despre refuzul numirii lui Abrudean: Ciolacu trebuie convins că trebuie să nu jigneasca PNL

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prim-vicepreședintele PNL, Rareș Bogdan, a catalogat refuzul numirii candidatului propus de PNL pentru funcția de secretar general drept „o încercare pentru a vedea până unde poate merge în relația cu PNL”, afirmând că Ciolacu trebuie să înțeleagă că nu trebuie să jignească PNL.  

FOTO Adevărul
FOTO Adevărul

Întrebat cu privire la o ieșire de la guvernare a PNL, și în contextul în care Marcel Ciolacu refuză să-l numească pe Mircea Abrudean în funcția de secretar general al Guvernului, Rareș Bogdan a răspuns că decizia iesirii de la guvernare intr-un astfel de moment, în niciun caz nu e una pe care sa o ia el. 

„Trebuie convins Ciolacu că trebuie să nu jigneasca PNL și să nu umileasca PNL”, a mai spus Rareș Bodan, afirmând că șeful PSD trebuie și sa inteleaga de unde vine Abrudean, arătând că organizația PNL condusă de Emil Boc a crescut enorm. 

„În momentul în care blochezi propunerea domniilor lor pentru opoziție aduci o jignire organizației respective și arăți loialitatea ta față de partener”, a mai spus prim-vicepreședintele PNL susținând că nu crede că PSD vrea să se întoarcă la perioada de dinainte. 

Totdată, eurodeputatul a mai afirmat că, în spate, partidul pune semne de întrebare. „Ne întreabă. Noi ne-am comportat admirabil în parteneriat. Lui ciuca nu poate sa ii reproșeze nimeni nimic”, a mai spus liderul liberal.

Rareș Bogdan a afirmat și că, în opinia sa, este „doar o încercare pentru a vedea până unde poate merge în relația cu PNL si nu una de ruptură”.

„Domnia sa (n. r. premierul Marcel Ciolacu) are toată puterea semnăturii, dar funcțiile sunt trecătoare”, a mai punctat Rareș Bogdan.

Acum, faptul că domnul Abrudean nu este încă numit sau numirea domniei sale întârzie, pentru că până la urmă sper ca totuşi lucrurile să intre în făgaş normal şi lucrurile să se rezolve, iarăşi e o chestiune care e menită să sădească puţină neîncredere. Şi nu cred că, în momentul ăsta, Guvernul, coaliţia, partidele au nevoie de neîncredere”, amai afirmat Rareș Bogdan cu privire la refuz.

Prrim-vicepreședintele PNL a mai explicat că „există suficientă lipsă de încredere a populaţiei în politicieni. Există suficientă frustrare, supărare, radicalizare a populaţiei cu privire la clasa politică, din cauza multor neajunsuri şi din cauza lucrurilor care au fost promise şi încă n-au fost făcute cu toate şi, de asemenea, faptului că clasa politică, guvernanţii n-au ştiut să vorbească şi să prezinte realizările reale ca fiind chestiuni pe care cetăţeanul să le cunoască. Şi atunci, cumva, suntem într-un moment foarte complicat. Partidele antisistem, cresc prind aripi, iar partidele main stream de tip PNL-PSD sunt în momentul ăsta într-un colţ, cu spatele într-un zid”, a adăugat Rareş Bogdan.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite