Purtătorul de cuvânt al PSD: Chirica nu este absolut deloc o pierdere. A atacat PSD în mod josnic şi mizerabil. Valorile sale îl despart de valorile PSD

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Adrian Dobre, purtătorul de cuvânt al PSD. FOTO: Inquam Photos.
Adrian Dobre, purtătorul de cuvânt al PSD. FOTO: Inquam Photos.

Purtătorul de cuvânt al PSD, Adrian Dobre, a declarat vineri, într-o intervenţie telefonică televizată, că excluderea din partid a primarului din Iaşi, Mihai Chirica, „nu este absolut deloc o pierdere” şi a afirmat că acesta „a atacat acest partid în mod suficient de josnic, de multe ori mizerabil, în spaţiul public”. Potrivit lui Dobre, Mihai Chirica „nu poate fi o pierdere pentru vreun partid, cu atât mai puţin pentru PSD”.

Adrian Dobre, purtătorul de cuvânt al PSD, a precizat vineri că Mihai Chirica nu reprezintă nicio pierdere pentru PSD şi că valorile împărtăşite de primarul din Iaşi îl despart de valorile partidului social-democrat.

„A contribuit la dezvoltarea personală sau la accederea într-o funcţie importantă şi după aceea a atacat acest partid la un mod suficient de josnic, de multe ori mizerabil, în spaţiul public. Eu nu cred că un asemenea om poate fi o pierdere pentru orice partid, cu atât mai puţin pentru PSD”, a spus Adrian Dobre.

De asemenea, el susţine că dacă Mihai Chirica ar vrea „să îşi demonstreze capacitatea”, ar trebui să candideze la următoarele alegeri din partea unui alt partid şi să nu mai aparţină în niciun fel de PSD.

„Dispariţia domnului Chirica din spaţiul politic social-democrat nu este absolut deloc niciun fel de pierdere. Domnul Chirica dacă vrea să îşi demonstreze capacitatea, n-are decât să se prezinte la alegeri singur sau sub sigla altui partid şi vom vedea cum vor vota oamenii (...) Excluderea sa nu face decât să consfinţească distanţa care s-a format de la sine între domnul Chirica şi PSD”, a continuat acesta.

Dobre a mai spus că valorile PSD şi cele ale primarului din Iaşi nu sunt aceleaşi.

“Valorile pe care le împărtăşeşte şi valorile pe care noi, toţi ceilalţi le împărtăşim, şi aici mă refer la bun-simţ, loialitate, la o disciplină, la o armonie, la o discuţie în interiorul partidului, la puncte de vedere care trebuie purtate la modul colegial şi civilizat, toate aceste chestiuni ne despart în acest moment”, a afirmat purtătorul de cuvânt al PSD.

Organizaţia judeţeană Iaşi a PSD a decis, vineri, în Biroul Permanent Judeţean, excluderea din partid a primarului Iaşiului, Mihai Chirica, iar hotărârea finală urmează să fie luată săptămâna viitoare în Comitetul Executiv Judeţean al organizaţiei. Chirica spune că decizia este una abuzivă, motivând că poate fi dat afară din partid doar de către organizaţia municipală, unde este membru, şi nu de cea judeţeană. El a precizat că va contesta în partid hotărârea, întrucât a fost încălcat statutul partidului, dar ia în calcul şi să o atace şi în instanţă.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite