PSD: Suntem singurul partid care a luptat pentru creșterea pensiilor / Săgeți către PNL

0
Publicat:
Ultima actualizare:

PSD susține că e singura formațiune care a luptat „întotdeauna” pentru creșterea pensiilor românilor, în timp ce liderii Dreptei o consideră „o povară, care merită purtată doar în preajma campaniilor electorale”.

PSD acuză că membrii Dreapei nu vor creșterea pensiilor FOTO Arhivă
PSD acuză că membrii Dreapei nu vor creșterea pensiilor FOTO Arhivă

PSD este singurul partid care s-a luptat întotdeauna pentru creșterea pensiilor românilor. În schimb, liderii Dreptei consideră creșterea pensiilor o povară, care merită purtată doar în preajma campaniilor electorale. Astăzi, PSD continuă să se lupte pentru ca toți cei care au muncit o viață să aibă pensii decente, care să-i protejeze în fața creșterilor de prețuri. O creștere sustenabilă și corectă”, au scris social-democrații pe Facebook. 

Formațiunea a transmis și un mesaj video al președintelui de partid în care Marcel Ciolacu amintește că fostul șef PNL și premier, Florin Cîțu spunea că nu sunt bani pentru creșterea pensiilor înainte de izbucnirea războiului și a crizei energetice. 

Nu cred că ar fi crescut pensiile anul acesta, dacă Partidul Social-Democrat nu ar fi intrat la guvernare. Nu am nicio reținere să îi reamintesc domnului Președinte Klaus Iohannis că atunci când era domnul Cîțu prim-ministru, domnia sa spunea că nu sunt bani pentru a crește pensiile și trebuie să calculăm foarte bine și nu aveam nici criză energetică, nici război în Ucraina”, a spus Marcel Ciolacu. 

Social-democrații au mai arătat că pensiile au avut o creștere medie de 7% în decursul a doi ani, 14% în 2020 și 0% în 2021. 

Întrecere politică pentru mărirea pensiilor, după îndemnul președintelui 

Precizarea lui Klaus Iohannis că ar trebui ca Guvernul să caute să mărească pensiile pe cât posibil cu 15% i-a făcut pe liderii Coaliției să avanseze noi procente, mult mai mari față de susținuseră anterior.

Aflat în Oltenia, premierul Nicolae Ciucă a venit la scurt timp cu o declarație de aprobare a șefului de stat, explicând că trebuie asigurată creșterea pensiei cu rata inflației.

Premierul a explicat că datele Institutului Național de Statistică arată că inflaţia este la 15,9%, adoptând argumentele șefului de stat. „Cred că pensionarii din România nu merită să suporte pe umerii dumnealor această povară a inflaţiei, motiv pentru care trebuie să analizăm şi să facem în aşa fel încât pentru pensionari să asigurăm creşterea pensiei cu rata inflaţiei”, a declarat premierul, potrivit Agerpres.

Banii pentru majorări, în cârca PSD 

De cealaltă parte a Coaliției, șeful PSD, Marcel Ciolacu, a declarat în cadrul unei întâlniri de partid că poate un maximum de 11,9 ar fi sustenabil. Liderul a bătutulterior în retragere, când a fost pus la declarațiile de presă să comenteze opinia președintelui României.

Se pare că această coaliţie îi dă încredere şi preşedintelui că România merge într-o direcţie corectă”, a declarat șeful PSD, Marcel Ciolacu, potrivit News.

Despre procentul majorării pensiilor amintit de președinte, liderul PSD a mai susținut că, în opinia sa, șeful statului „se referea la rata inflației medii”. „Avem creşterea punctului de pensie până la 40%, mai având o restanţă de 11,91 în acest moment ca să închidem legea cu mărirea până la 40%”a mai explicat Marcel Ciolacu.

Șeful PSD a mai punctat că „important e că toate forţele politice, mai nou şi Preşedintele României, cu toate că nu are în atribuţii acest domeniu”, sunt de acord că trebuiesc mărite pensiil.

Marcel Ciolacu a amintit și de creșterea salariului minim la 3.000 de lei, dar și de ajutorarea acelor categorii defavorizate. Banii pentru mărirea pensiilor, dar și pentru salarii, vor trebui găsiți de ministrul Finanțelor, Adrian Câciu, reprezentant al PSD. Așadar, social-democrații vor avea sarcina ingrată de a pregăti bugetul, fiind în același timp preocupat și cu rectificarea bugetară. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite