PSD: Drulă știa că Blue Air moare din 2021

0
Publicat:
Ultima actualizare:

PSD îl acuză, într-o postare pe Facebook, pe fostul ministru al Transporturilor Cătălin Drulă că „nu a mișcat niciun deget să ajute Blue Air să evite colapsul”.

PSD îl acuză pe Drulă de colapsul companiei aeriene Blue Air Foto: Blue Air
PSD îl acuză pe Drulă de colapsul companiei aeriene Blue Air Foto: Blue Air

„Încă din iulie 2021, Blue Air îl avertizase pe fostul ministru al Transporturilor, Cătălin Drulă, că fără o „infuzie rapidă de minimum 54 de milioane de euro conducerea și acționariatul Blue Air nu mai pot asigura continuitatea activității” companiei. I-au cerut o audiență, dar Drulă nu a mișcat niciun deget să ajute Blue Air să evite colapsul” , susține PSD pe Facebook.

Potrivit PSD, Cătălin Drulă a fost înștiințat de Blue Air că firma nu mai are bani încă din luna iulie a anului 2021.

„Cătălin Drulă (USR) încearcă cu disperare să ascundă ca nu a făcut nimic pentru ca Blue Air să nu ajungă în colaps. Vrea să ascundă că nu a luat măsuri pentru salvarea Blue Air când era ministru al Transporturilor. Cătălin Drulă a fost înștiințat de Blue Air că firma nu mai are bani. Știa ca Blue Air nu poate să își mai plătească obligațiile către stat, dar i-a lăsat pe români să își cumpere bilete la Blue Air, deși știa că nu mai sunt bani pentru zboruri. Cătălin Drulă a ignorat solicitările Blue Air. 54 de milioane de euro – pentru a salva picajul Blue Air”, arată PSD. 

Cătălin Drulă aruncă vina pe miniștrii PSD

La rândul său, președintele USR aruncă vina pe Sorin Grindeanu și Adrian Câciu. Cătălin Drulă susține că Ministerul Finanțelor plătește ratele la împrumut în locul Blue Air care nu le-a mai plătit.

„Ceea ce știe mai puțină lume este că din ianuarie 2022, Ministerul Finanțelor plătește ratele la împrumut în locul Blue Air care nu le-a mai plătit. Până azi, Câciu a plătit circa 50 de milioane de lei din bani publici în locul Blue Air. Pentru o astfel de situație erau garanțiile (ipotecile) faimoase puse de Burduja pentru împrumut. Dar surpriză: de 8 luni, Câciu nu a executat niciuna dintre ipoteci ca să-și recupereze banii. Și nici ipoteca pe acțiunile Blue Air. Statul trebuia să fie din ianuarie 2022 proprietar pe companie, dacă ipoteca era executată. Așa se putea evita țepuirea românilor. Câciu nu s-a atins de garanții, prejudiciind statul. Grindeanu s-a pus la adăpost pe el cu amendament în Parlament. De români nu i-a păsat” , susține Drulă într-o postare pe Facebook.

Deputatul susține că „neexecutarea ipotecilor de către colegii pesediști Câciu și Grindeanu trebuie investigată de Curtea de Conturi care înțeleg că este în control chiar acum la ministerul Finanțelor. Dar și de Ministerul Public”.

PoliticăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite