PSD, atac la Nicușor Dan. Ce acuzații sunt aduse primarului Capitalei și conducerii ASSMB

0
Publicat:

Consilierii generali ai PSD critică dur administrația condusă de Nicușor Dan, care ar fi investit în primele opt luni ale anului doar 16% din bugetul alocat pentru sănătate

Nicușor Dan, primarul Capitalei FOTO Inquam Photos
Nicușor Dan, primarul Capitalei FOTO Inquam Photos

În cadrul acuzațiilor făcute de consilierii PSD București se numără execuția bugetară dezastruoasă și incapacitatea de a duce la îndeplinire investițiile solicitate și aprobate de Consiliul General al Municipiului București.

În primele opt luni ale anului, ASSMB a plătit din suma aprobată pentru investiții de Consiliul General doar 23 milioane de lei, din cei 143 de milioane de lei stabiliți, potrivit acestora. „Execuția bugetară a investițiilor în spitale este doar 16%! O marte parte din aparatura medicală solicitată de cele 19 spitale nu va ajunge încă în mâinile medicilor, iar investiții precum lifturi noi, stații de epurare a apelor uzate, autorizații de securitate la incendiu sau refacerea instalațiilor electrice mai au de așteptat”, se arată într-o postare a consilierilor PSD București.

Nemulțumiri și față de ASSMB

Potrivit acestora, ASSMB nu a decontat investițiile făcute pentru reabilitarea centrului dedicat pacienților infectați cu HIV – Casa Doru, de la Spitalul de Boli infecțioase Dr. Victor Babeș și nici pentru demolarea clădirilor vechi din curtea Spitalului de Copii Dr. Victor Gomoiu, spațiu unde se va construi Centrul pentru oncologie pediatrică.

„În loc să facă investiții în spitale, „specialiștii” din ASSMB și-au ocupat timpul cu împărțitul șpăgii, să facă pe procurorii și să elimine „competiția”. Sigur că orice act de corupție este condamnabil, indiferent cine-l comite, dar există instituții specializate în anchetarea acestor fapte”,  mai arată sursa citată.

Consilierii PSD București au solicitat explicații publice de la primarul general Nicușor Dan și de la conducerea ASSMB pentru executarea bugetului aprobat de Consiliul General.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite