PSD a organizat evenimentul „Adevărata Vineri Verde”. Marcel Ciolacu a anunţat că şi-a comandat maşină electrică

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marcel Ciolacu FOTO Marcel Ciolacu / Facebok
Marcel Ciolacu FOTO Marcel Ciolacu / Facebok

PSD a organizat evenimentul "Adevărata Vineri Verde", o replică la campania ”Vinerea verde”, iniţiată de Ministerul Mediului. Cu această ocazie, partidul încurajează folosirea mijloacelor de transport nepoluante sau transportul în comun. Marcel Ciolacu, preşedintele PSD, a ajuns la sediul partidului cu o maşină electrică, despre care spune că este împrumutată, însă data viitoare va veni cu maşina cumpărată din cotizaţiile membrilor PSD.

Marcel Ciolacu a anunţat că PSD a comandat primul model electric al producătorului de maşini Dacia şi a precizat că va fi printre primele 10 modele din ţara. 

"De data viitoare o să venim cu propria noastră Dacia electrică. Ne-am comandat-o şi o să fie printre primele 10 Dacii electrice din România. Sper ca şi domnii primari să o facă, încurajez autorităţile locale să cumpere astfel de maşini electrice", a spus Marcel Ciolacu.

Întrebat cât a costat maşina electrică, Ciolacu nu a dat un răspuns, însă a precizat că fost cumpărată din cotizaţiile membrilor de partid.

PSD a organizat vineri evenimentul ”Adevărata Vineri Verde”, în cadrul căruia îndeamnă folosirea de mijloace de transport în comun sau mijloace nepoluante.  

Campania organizată de social-democraţii are loc după ce pe 12 martie Ministerul Mediului a lansat ”Vinerea Verde”, o campanie prin care vrea să încurajeze utilizarea transportului alternativ pentru deplasarea la şi de la serviciu. Atunci, ministrul Mediului, Tanczos Barna, a mers la serviciu cu metroul, cel al Culturii Bogdan Gheorghiu a mers pe jos şi a folosit metroul, în timp ce ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, cel al Energiei, Virgil Popescu, şi cel al Muncii, Raluca Turcan, au folosit maşini electrice.

Tot în 12 martie, premierul Florin Cîţu a afirmat că a ajuns pe jos la Palatul Victoria, făcând 15 minute. La rândul său, vicepremierul Dan Barna a mers pe jos la muncă, spunând că nu este prima dată când face acest lucru.

Preşedintele Klaus Iohannis s-a alăturat, de asemenea campaniei Vinerea Verde, care încurajează utilizarea transportului alternativ pentru deplasare.

Unii dintre miniştri au continuat să folosească mijloace alternative de transport şi în zilele de vineri care au urmat lansării campaniei.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite