Proiectele pentru anexarea teritoriilor Ucrainei și unirea cu R. Moldova, ale Dianei Șoșoacă, respinse de Parlament

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Senatul a respins decizional un proiect pentru anexarea unor teritorii ale Ucrainei, dar și unul privind unirea cu Republica Moldova, ambele fiind inițiate de senatoarea Diana Șoșoacă.  

Senatoarea a propus anexarea unor teritorii ale Ucrainei FOTO Inquam Photos / George Călin
Senatoarea a propus anexarea unor teritorii ale Ucrainei FOTO Inquam Photos / George Călin

Într-unul dintre proiecte Diana Șoșoacă propune denunțarea de către România a Tratatului cu privire la relatiile de buna vecinatate și cooperare dintre Romania și Ucraina, semnat la Constanta la 02 iunie 1997 și publicat in Monitorul Oficial, Partea I nr. 157 din 16 iulie 1997. 

Deputata mai propune și anexarea mai multor teritorii ale Ucrainei. 

Inițiativa a fost respinsă de plenul Senatului. Raportul de respingere a primit 95 de voturi „pentru” și 3 „împotrivă”. Alți 9 senatori s-au abținut de la vot.

Proiectul senatoarei pentru unirea cu Republica Moldova a fost respins cu 96 de voturi „pentru” raportul de respingere și alte 16 „împotrivă”.

Despre propunerea senatoarei privind anexarea teritoriilor Ucrainei, politologul Cristian Pîrvulescu a punctat că este vorba despre o propunere aberantă. 

„Nu este făcută decât ca să antreneze discuții absurde. România are un tratat care este cât se poate de corect și nu are sens să discutăm despre prostii pe care le propun persoane care în mod accidental au ajuns în Parlament și care ar trebui să îl părăsească cât mai repede. Urmărește să creeze și mai multă discordie, doamna Șoșoacă nu face altceva decât să încerce să stimuleze reacții pro-ruse și anti-ucrainene, anti-occidentale de o manieră grosieră. Vă dați seamă că toata campanie pe care și domnii Grindeanu și PSD o fac legată de Bîstroe își dezvăluie acum adevăratele obiective și anume debranșarea României de la politica comună, occidentală, europeană și NATO pentru susținerea Ucrainei împotriva unui război agresiv al Rusiei”, a explicat acesta pentru „Adevărul”.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite