Programul preşedintelui Traian Băsescu la Bruxelles

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preşedintele va fi prezent joi şi vineri la Bruxelles FOTO Mediafax
Preşedintele va fi prezent joi şi vineri la Bruxelles FOTO Mediafax

Preşedintele Traian Băsescu va participa joi şi vineri la lucrările Consiliului European şi la Summitul Partidului Popular European (PPE). Înainte să se urce în avion, şeful statului va susţine o conferinţă de presă, pe Aeroportul „Henri Conadă“.

 Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, şeful statului va susţine joi, la ora 9,45, o declaraţie de presă pe Aeroportul Internaţional "Henri Coandă", înaintea deplasării la Bruxelles.

Joi Traian Băsescu va participa la Summitul Partidului Popular European, dar şi la reuniunea Consiliului European cu preşedintele Parlamentului European. Tot joi, va lua parte şi la prima sesiune de lucru a reuniunii Consiliului European, precum şi la Dineul de lucru separat al şefilor de stat şi de guvern.

Vineri, Traian Băsescu va lua parte la cea de-a doua sesiune de lucru a reuniunii Consiliului European, după care, în jurul orei 13,45, va susţine o declaraţie de presă.

Traian Băsescu a întors din nou foaia în relaţia cu Victor Ponta, de această dată în domeniul politicii externe. Şeful statului a decis să nu-l mandateze pe premier să reprezinte România la Consiliul European, care se va desfăşura în perioada 24-25 octombrie la Bruxelles.

Premierul Victor Ponta a declarat recent că i-a solicitat şefului statului un mandat de reprezentare la Consiliul European, unde se va discuta pe tema agendei digitale a UE.

"Mandat am solicitat, aşa cum am făcut şi în luna mai, pentru Consiliul European tematic, pentru că este vorba de agenda digitală, IT, de lucruri la care Guvernul a muncit foarte mult împreună cu industria de IT şi de strategia noastră pentru anii care urmează până la Agenda 2020, agenda digitală a Uniunii Europene. Am cerut mandat în baza deciziei Curţii Constituţionale, aşa cum am cerut şi în luna mai pentru Consiliul tematic pe energie", a declarat premierul.

Marţi seară, Victor Ponta preciza că subiectele de pe ordinea de zi a Consiliului European vizează exclusiv activitatea Guvernului.

„Despre IT şi despre agenda digitală nu poate vorbi decât Guvernul, că e treaba Guvernului. Nu am primit un răspuns oficial (n.r.—dacă preşedintele dă mandat premierului să meargă la Consiliul European). Dacă merge preşedintele probabil că o să spună părerea lui personală despre IT. E un domeniu atât de complicat şi de tehnic încât eu şi cu dumneavoastră dacă ştim să deschidem un computer sau să folosim un telefon nu înseamnă că ne pricepem la IT. Înseamnă că putem eventual să ne bazăm pe ceea ce mulţi oameni din structurile guvernamentale, din zona privată, au lucrat multe luni de zile, după aceea mergem şi prezentăm poziţia României. Nu poţi să te duci acolo să zici eu ştiu să umblu pe o tastatură, părerea mea e că ar trebui să faceţi aşa. IT este pentru România, alături de energie şi de agricultură, una din marile oportunităţi", a subliniat premierul.

Pe aceeaşi temă:

Coabitarea dintre Băsescu şi Ponta s-a rupt şi la Bruxelles

Premierul şi preşedintele dau nas în nas la Bruxelles

Vizita lui Ponta în SUA, la bilanţ

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite