Priorităţile Opoziţiei în noua sesiune parlamentară. De la proiectele USR rămase restante de la guvernare, la iniţiative greu de realizat ale AUR

0
Publicat:
Ultima actualizare:
George Simion FOTO Arhivă
George Simion FOTO Arhivă

În timp ce USR trece pe agenda noii sesiuni parlamentare majoritatea promisiunilor blocate în perioada guvernării alături de liberali, printre care desfiinţarea pensiilor speciale, cod electoral nou şi reforma salarizării, liderii AUR vin cu propuneri noi, însă greu de realizat.

Membrii USR au anunţat că în noua sesiune parlamentară vor propune „un nou Cod electoral, cu o viziune modernizatoare şi europeană a proceselor electorale, cu facilitarea exercitării drepturilor electorale în ţară şi în Diaspora şi cu adoptarea bunelor practici recomandate de Comisia de la Veneţia şi OSCE”.

„USR are ca prioritate eliminarea şi/sau taxarea, după caz, a fiecărei categorii de pensii speciale, precum şi interzicerea cumulului pensiei speciale cu salariul. În ultimii 6 ani pensiile speciale au crescut cu 73%, iar în 2021 au crescut cu încă 8% faţă de 2020, ceea ce este inadmisibil în opinia USR”, au mai transmis membrii formaţiunii, potrivit unui comunicat de presă. 

Legea pensiilor a fost promovată de formaţiune şi în momentul intrării la Guvernare, însă a rămas blocată. Un alt punct restant aflat printre obiectivele enumerate de membrii Opoziţiei este şi modificarea legilor justiţiei. De asemenea, Partidul anunţă depunerea mai multor proiecte antiplagiat.

AUR: Case la un euro pentru românii din Diaspora

AUR prezintă o propunere inedită pentru noua sesiune legislativă: case la 1 euro pentru românii din străinătatea care se întorc în ţară.

Contactat de „Adevărul”, George Simion, copreşedinte AUR, susţine că priorităţile Alianţei sunt revenirea la piaţa energetică reglementată, eliminarea TVA la alimente şi comercializarea produselor locale în m arile magazine.

„TVA 0% la alimente, produse alimentare 50% in hypermarketuri originare din o raza de 400 de kilometri de magazin, case la 1 euro pentru cei care revin acasă, din Diaspora,revenirea la piaţa energetică reglementată”, sunt măsurile enumerate de Simion.

Din sesiunile trecute, cu şanse de a fi votate in aceasta sesiune, liderul AUR a amintit "legea pensiilor nesimtite (taxarea cu 99% a tuturor pensiilor peste salariul preşedintelui), doua tururi de scrutin la alegerile locale şi eliminarea finanţării de la bugetul de stat a finanţării partidelor”.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite