AUR caută să se consolideze extern

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Liderii AUR, George Simion şi Claudiu Târziu FOTO Arhivă personală / Facebook AUR
Liderii AUR, George Simion şi Claudiu Târziu FOTO Arhivă personală / Facebook AUR

Alianţa pentru Unirea Românilor este în prin proces de afiliere la familia Alianţei Conservatorilor şi Reformiştilor din Europa, în acest sens fiind purtate discuţii şi pe parcursul turneului din Spania al lui George Simion, copreşedinte AUR. De altfel, reprezentanţii formaţiunii au avut întrevederi cu comunităţi din diaspora din nouă ţări.

„Noi suntem în proces de aderare la un partid european - ECR Party – care tradus este Alianţa Conservatorilor şi Reformiştilor din Europa şi nu Alianţa Conservatorilor şi Extremiştilor. În acest partid am parcurs toate etapele de afiliere până acum, cu succes. Am obţinut un vot în unanimitate la şedinţa Comitetului de Conducere. Mai avem un singur vot de trecut: cel al adunarii generale a partidelor componente din ECR unde ne trebuie două treimi din voturi”, a precizat George Simion pentru „Adevărul”.

Copreşedintele AUR a explicat raţiunea vizitei sale în Spania şi faptul că nu a mers la Summit-ul suveraniştilor, pentru că AUR n-are europarlamentari. „La Madrid s-a organizat o întâlnire a grupurilor parlamentare din Parlamentul European (domnul Orban proaspăt ieşit din grupul Popular, cei din grupul conservatorilor - ECR - şi cei din grupul extremist ID). Aici au participat doar partidele cu europarlamentari, noi cei de la AUR neavând încă europarlamentari, dar vom avea în 2024. Întâlnirea a fost un eşec deoarece Marine Le Pen nu a dorit să semneze ceea ce formaţiunile din Est voiau: declaraţie împotriva agresiunii Rusiei. Eu am fost la Madrid şi am profitat de ocazie ca să mă întâlnesc cu omologii noştri de la Vox (Spania), Fratelli (Italia) şi PiS ( Polonia)”, a mai punctat Simion. Concluzia, AUR este la un pas de a intra în familia ECR.

AUR intalnire diaspora

Fotografie de la una din reuniunile AUR din diaspora

Întrebat de „Adevărul” dacă îşi va continua turneul european, George Simion a precizat că se va întoarce în România, dat fiind că începe noua sesiune parlamentară. Un semn de întrebare ridicat zilele trecute a fost legat de intrarea copreşedintelui AUR în ţări care pe lângă testare cer dovada vaccinării sau a trecerii prin boală, cum e Austria, însă Simion a precizat că el şi colegii săi şi-au împărţit ţările din diaspora, deci a călătorit doar în Spania, ţară care acceptă doar testarea simplă. 

Nouă ţări au fost acoperite de AUR în weekendul trecut, potrivit precizărilor lui Simion. Printre ţările unde au fost întâlnire ale Diasporei sunt Marea Britanie, Italia, Spania, Austria, Germania sau Belgia.. 

Pe de altă parte, la nivel internaţional unele partide şi-au exprimat rezerva pentru orice asociere cu AUR, cum este cazul Likud, cel mai mare partid din Israel, unde membrii formaţiunii au primit indicaţii să nu accepte discuţiile cu partidul condus de Târziu şi Simion.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite