Primul atac din PNL, după numirea lui Ponta în echipa lui premierului Ciolacu: E un afront

0
Publicat:

Deputatul Pavel Popescu, vicepreședinte al PNL, critică foarte dur aducerea lui Victor Ponta în echipa PSD, despre care spune că a avut poziții controversate față de Statele Unite și care ar fi cochetat și cu AUR.

Deputatul Pavel Popescu, vcicepreședinte al PNL FOTO Inquam Photos
Deputatul Pavel Popescu, vcicepreședinte al PNL FOTO Inquam Photos

Numirea fostului premier Victor Viorel Ponta în poziția de consilier onorific al prim-ministrului este nici mai mult, nici mai puțin decât un veritabil "middle finger" arătat partenerilor noștri euro-atlantici, care și-au pus încrederea în România ca actor cheie la nivel regional în proiecte majore precum reconstrucția Ucrainei și protejarea valorilor democratice în lupta împotriva autocrațiilor”, scrie pe pagina sa de Facebook Pavel Popescu. 

 „Nu mă tem să o spun: este un afront adus în primul rând partenerului nostru strategic, Statele Unite ale Americii, să îl numești într-o asemenea poziție pe Victor Ponta, omul ce discreditează săptămânal la TV cel mai bun prieten al României - SUA, omul Partidului Comunist Chinez, cu atât mai mult într-un domeniu sensibil precum cel al relațiilor economice internaționale”, completează vicepreședintele PNL. 

De ce spun toate acestea? Victor Ponta este un aliat al fasciștilor de la AUR, consiler asumat al lui George Simion și unul dintre cei mai mari oponenți ai Ucrainei în discursul public. De la începerea războiului lui Putin împotriva Ucrainei, Ponta nu a ratat nici măcar o ocazie să iasă la televizor să bagatelizeze eforturile României de a ne sprijini vecinul în războiul de agresiune pentru a-i alunga pe ruși din țară”, mai susține Pavel Popescu. 

Amintiri de când era Ponta premier

„Victor Ponta a fost premierul care a semnat 10 memorandumuri de înțelegere cu Republica Populară Chineză, între care memorandumul secret cu Huawei, prin care era promis sprijin pentru participarea companiei chineze la structuri critice, de securitate, dar și o înțelegere pentru centrala de la Cernavodă, care era promisă, de asemenea, chinezilor. Ponta a fost cel care a insistat ca România să ridice relațiile cu China la nivel de parteneriat strategic, în ciuda tuturor îngrijorărilor de securitate față de această țară prezentate la nivelul comunității euro-atlantice”, arată Popescu, făcând referire la episoadele tensionate între Băsescu și Ponta, când fostul președinte a tot ce era posibil pentru a bloca Huawei.

Nu a ratat nici măcar o ocazie să își manifeste simpatia pentru China. Omul s-a și însurat la Beijing, după ce a făcut toate eforturile de care a fost capabil să ne arunce, la pachet cu resursele noastre strategice, în mâinile unei puteri care caută deseori să dezbine ordinea internațională bazată pe reguli; Ca vicepreședinte al unui partid de coaliție, în spiritul pragmatismului care știu că vă caracterizează, domnule premier Marcel Ciolacu, vă sfătuiesc să reconsiderați această numire care nu vă face cinste și care cu siguranță nu face cinste țării pe care, vremelnic, ați ajuns să o administrați”, a conchis Popescu.

Victor Ponta a fost numit consilier onorific al lui Marcel Ciolacu vineri, decizia fiind deja publicată în Monitorul Oficial. Fostul premier nu va fi remunerat pentru funcția sa. Victor Ponta a fost premier al României în perioada mai 2012 - noiembrie 2015, dându-și demisia în contextul tensiunilor sociale de după incendiul de la Colectiv.

PoliticăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite