Premierul Ungureanu participă, astăzi, la ceremoniile de predare-primire a mandatelor de miniştri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul Mihai-Răzvan Ungureanu merge vineri la ministerele unde s-au schimbat miniştrii pentru a participa la ceremoniile de predare - primire a mandatelor.

UPDATE 16:20  Ministrul Comunicaţiilor, Răzvan Mustea: "Vreau să duc în casa fiecărui de român Internetul de bandă largă

UPDATE 16.14 Ungureanu către noul ministru al Finanţelor: Bogdane, ştiu sigur că o sa ai de lucru

Premierul Mihai Ungureanu l-a avertizat pe noul ministru al Finanţelor, Bogdan Drăgoi, că va avea mult de lucru şi va fi, probabil, obligat să îşi amenajeze un birou la Palatul Victoria, alături de cel al lui. Citeşte mai multe AICI

UPDATE 14.44 Ultima gafă a ministrului Ion Ariton: "Sunt mândru că plec. Colegii de la presă POATE să zâmbească"

"Am făcut parte dintr-un guvern care a făcut multe pentru România, de aceea sunt mândru că plec", a spus astăzi fostul ministru Ion Ariton, când i-a predat mandatul noului ministru al Economiei, Lucian Bode, în prezenţa premierului Mihai Răzvan Ungureanu.

Când ziariştii au izbucnit în râs după această declaraţie, Ariton a continuat: "Colegii de la presă POATE să zâmbească, dar sunt mândru că plec în acest moment". Citeşte mai multe AICI

UPDATE 14. 35 Guvernul se va concentra în acest an asupra finalizării proceselor de privatizare în curs, iar ministrul Economiei va trebui să colaboreze permanent cu cel al Finanţelor, aceştia fiind deja anunţaţi că sunt obligaţi să păstreze o astfel de relaţie de colaborare, a afirmat premierul Mihai Ungureanu.

"În întâlnirea noastră de aseară, pe ministrul Economiei şi pe ministrul Finanţelor i-am pus împreună şi le-am zis : «De acum înainte, ori amândoi, ori niciunul». E doar o mică diferenţă de înălţime între ei, în rest e bine", a spus, vineri, Ungureanu, prezent la ceremonia de instalare a noului ministru al Economiei, Lucian Bode.

UPDATE 13.25 Premierul Mihai Răzvan Ungureanu a cerut noului ministru al Educaţiei să asigure un dialog atent şi nu "foarte tehnic" cu beneficiarii Legii învăţământului, astfel încât să nu se află permanent într-o poziţie în care să fie obligat să explice avantajele acestei legi.

"Este nevoie de stabilitate şi continuitate într-un proiect generos, de structură socială, care urmează să aşeze învăţământul, cercetarea şi gradul de cunoaştere al fiecărui cetăţean în parametrii dezirabili pentru un stat european. Este nevoie de o continuă, atentă şi dedicată, poate nu întotdeauna foarte tehnică, comunicare către cei care beneficiază de efectele aceste legi în aşa fel încât ministrul să nu fie întotodeauna pus în defensiva nefericită de a explica de ce nu e rău şi este bine. Sper să aveţi disponibilitate pentru acest dialog", a spus Ungureanu, prezent la ceremonia de instalare a noului ministru al Educaţiei, Cătălin Baba.

UPDATE 13.20 Noul ministru al Educaţiei Cătălin Baba, a declarat, cu ocazia instalării în funcţie, că obiectivele sale sunt stabilitatea, predictibilitatea şi dialogul în parametrii Legii educaţiei.

"Sunt onorat să continui activitatea într-o echipă cu care colaborez de mai mult timp. Mulţumesc domnului ministru pentru încrederea acordată în toţi aceşti ani. Obeiectivele mele principale sunt asigurarea stabilităţii, predictibilităţii şi dialogului în parametrii Legii educaţiei, lege care din păcate a fost mai bine apreciată în străinătate decât în ţară", a afirmat Cătălin Baba.

UPDATE 13.15  Noul ministru al Muncii, Claudia Boghicevici a declarat , la instalarea în funcţie, că a venit pentru a confirma încrederea care i-a fost conferită, precizând că un ardelean duce întotddeauna lucrurile la capăt.

"Un ardelean duce întotdeauna lucrurile până la capăt şi dacă nu le face bine, sigur nu le va face rău", a spus noul ministru al Muncii.

UPDATE 12.45 Premierul Mihai Răzvan Ungureanu a cerut noului ministru al Educaţiei să asigure un dialog atent şi "nu foarte tehnic" cu beneficiarii Legii învăţământului, astfel încât să nu se află permanent în poziţie defensivă, în care să fie obligat să explice avantajele acestei legi.

UPDATE 12.42 Premierul Mihai Răzvan Ungureanu participă la instalarea în funcţie a noului ministru al Educaţiei, Cătălin Baba, la ceremonie fiind prezent şi fostul ministru Daniel Funeriu. Daniel Funeriu le-a spus premierului şi noului ministru că au existat în Parlament tentative de modificare a Legii Educaţiei, prin care s-a încercat restaurarea unor interese.

UPDATE 12.30 Fuia a declarat vineri, la preluarea mandatului, că nu se poate vorbi de dezvoltare rurală în lipsa unei economii rurale, iar unul dintre obiective este accelerarea absorbţiei fondurilor europene. Ministerul Agriculturii poate accesa în acest an între 2,4 miliarde euro şi 2,6 miliarde euro, potrivit sursei citate.

"Este o provocare pentru întreg ministerul. Dacă facem faţă, mergem mai departe, dacă nu, mergem acasă", a spus noul ministru.

El a afirmat că instituţia pe care a preluat-o are mulţi angajaţi şi o structură teritorială extinsă, iar în urma unei analize şi a unei reorganizări, aceasta va fi pusă pe o nouă bază, "eficientă şi regională".

"Vom lua măsuri pentru a-i sancţiona pe cei care nu-şi lucrează terenurile agricole", a mai spus el, potrivit Mediafax.

UPDATE 12.10  Premierul Mihai Răzvan Ungureanu participă la instalarea în funcţie a noului ministru al Educaţiei, Cătălin Baba, la ceremonie fiind prezent şi fostul ministru Daniel Funeriu.

Daniel Funeriu le-a spus premierului şi noului ministru că au existat în Parlament tentative de modificare a Legii Educaţiei, prin care s-a încercat restaurarea unor interese.

"Vă rog să puneţi în balanţă toată greutatea politică pentru a nu fi modificată legea", i-a îndemnat Funeriu pe noul ministrul şi pe primul-ministru.

UPDATE 11.40 Fuia a preluat vineri portofoliul Agriculturii, de la Valeriu Tabără, la ceremonie fiind prezent şi premierul Mihai Răzvan Ungureanu.

Tabără a declarat că va fi "continuitate la conducerea Ministerului Agriculturii" şi că Fuia este un profesionist.

"Fuia este capabil să rezolve probleme pe care eu nu le-am putut rezolva", a spus Tabără.

Ministerul Agriculturii a fost de multe ori împiedicat pe motive politice în soluţionarea unor probleme, dar poate derula un proces de reformă profundă în domeniu dacă este condus mai sever, cu "mână de fier", a declarat, vineri, premierul Mihai Răzvan Ungureanu.

"Este un minister foarte greu, un minister pivot în ansamblul economic, un minister care nu doar prin gradul de absorbţie al fondurilor, dar prin problemele pe care le are de rezolvat, de multe ori împiedicat în soluţionarea lor pe motive politice, poate să fie unul dintre ministerele esenţiale în compoziţia prosperităţii noastre", a spus Ungureanu, prezent la ceremonia de instalare a noului ministru al Agriculturii, Stelian Fuia.

UPDATE 11.00 "Este un minister sensibil  şi trebuie înţeles cât mai curând faptul că are nevoie şi de răbdare, şi de suport. Nu doar suportul politic şi administrativ, care vine orişicum, dar şi de suport şi înţelegere din partea celor care trebuie să fie beneficiarii activităţii acestui minister", a spus premierul Ungureanu, în cadrul ceremoniei de învestire a noului ministru al Muncii, Claudia Boghicevici.

UPDATE 10.32 Premierul Mihai Răzvan Ungureanu participă la instalarea în funcţie a noului ministru al Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale de către Claudia Boghicevici, la ceremonie participând şi Sulfina Barbu.

Fostul ministru al Muncii, Sulfina Barbu a subliniat, la predarea mandatului că reformele de dreapta au mers înainte, chiar dacă s-au succecdat miniştrii. la MMFPS.

Barbu a subliniat că are încredere că noul ministru Boghicevici va continua reformele.

UPDATE 10.08 Ceremonia de predare - primire a mandatului de ministru al Agriculturii va începe la ora 10:30, nu la 11:15, cum a fost anunţat iniţial.

UPDATE 09.48 Premierul Mihai Răzvan Ungureanu a transmis angajaţilor Ministerului Administraţiei şi Internelor că îi cunoaşte pe mulţi dintre aceştia din experienţa "muncii comune" şi că întotdeauna le-a apreciat sinceritatea, contrar reacţiei altor politicieni.

UPDATE 09.26 Premierul Măhai Răzvan Ungureanu a anunţat, vineri, la sediul Ministerului Administraţiei şi Internelor, că analizează foarte serios varianta reorganizării centrelor de reacţie rapidă în situaţii de urgenţă sub o singură autoritate, arătând că este "adversarul disipării" acestor centre.

UPDATE 09.20 Premierul Mihai Răzvan Ungureanu participă, vineri dimineaţă, la instalarea în funcţie a noului ministru al Administraţiei şi Internelor, Gabriel Berca, la ceremonie participând şi Traian Igaş.

Senatorul PDL Traian Igaş i-a urat succes lui Gabriel Berca, recunoscând totodată că nu a fost uşoară misiunea sa la MAI.

Ministrul Administraţiei şi Internelor, Gabriel Berca, a declarat în cadrul ceremoniei de instalare în funcţie, că, în opinia sa, MAI este cel mai important minister din Guvernul României, pledând pentru stabilitatea angajaţilor şi pentru restabilirea încrederii populaţiei în aceştia.

"Este momentul să ne demonstrăm că Ministerul Administraţiei şi Internelor este chintesenţa administaţiei publice româneşti. Trebuie să dăm fiecărui angajat al acestui minister încredere, stabilitate şi atunci când condiţiile economice o vor permite, să reuşim să le dăm şi acele elemente financiare care dă această stabilitate tuturur celor care lucrează în MAI, şi mă refer la reprezentanţii din toate comunele, oraşele, administraţiei României în general", a spus Berca, adăugâmd că este o onoare să reprezeinte MAI.

Noul ministru a spus că este important să se lucreze în echipă, dar şi că nu va face concesii, informează Mediafax.

***

Premierul Mihai-Răzvan Ungureanu merge vineri la ministerele unde s-au schimbat miniştrii pentru a participa la ceremoniile de predare - primire a mandatelor, a anunţat Biroul de presă al Guvernului.

Prima ceremonie la care va participa Ungureanu va fi cea de la Ministerul Administraţiei şi Internelor, la ora 9,00, unde Gabriel Berca va prelua portofoliul de la Traian Igaş.

La 10,30, premierul merge la Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale, unde Claudia Boghicevici preia ştafeta de la Sulfina Barbu, iar la ora 11,15, va avea loc ceremonia în care Stelian Fuia va prelua de la Valeriu Tabără mandatul de ministru al Agriculturii şi Dezvoltării Rurale.

La ora 12,00 este programată preluarea mandatului de ministru al Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului de către Cătălin Ovidiu Baba de la Daniel Funeriu, transmite Agerpres.

De la Ministerul Educaţiei, premierul Ungureanu va merge la Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului, unde, la ora 13,00, Elena Udrea îi va preda lui Cristian Petrescu mandatul de ministru. În programul lui Ungureanu figurează şi ceremonia de predare - primire a mandatului de ministru al Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale, la ora 14,00, la sediul ministerului, unde Şerban Răzvan Mustea preia ştafeta de la Valerian Vreme. Lucian Nicolae Bode va prelua de la Ion Ariton mandatul de ministru al Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri, într-o ceremonie care va începe la ora 14,45.

De asemenea, de la ora 16,00, premierul Mihai-Răzvan Ungureanu va fi prezent la Ministerul Finanţelor Publice, unde Gheorghe Ialomiţianu îi va preda mandatul lui Bogdan Drăgoi. Şeful Guvernului va merge vineri, la ora 16,45, şi la Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii, unde Anca Boagiu îi va preda mandatul lui Alexandru Nazare.

Cabinetul Ungureanu a fost învestit în funcţie joi, după care a depus jurământul la Palatul Cotroceni. Joi seara, fostul premier Emil Boc i-a predat lui Mihai-Răzvan Ungureanu mandatul în fruntea Executivului, fără o ceremonie la care să participe presa.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite