Predoiu: Precum tâlharii, la ceas de seară, au modificat legi fundamentale pentru această ţară

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cătălin Predoiu, prim-vicepreşedintele PDL FOTO Mediafax
Cătălin Predoiu, prim-vicepreşedintele PDL FOTO Mediafax

Prim-vicepreşedintele PDL Cătălin Predoiu, potenţial candidat la Preşedinţie din partea PDL, consideră iniţiativa parlamentarilor de a modifica Codul Penal şi legea amnistiei şi graţierii unor infractori drept un atac la democraţie.

„Şi daca o face greşit, noi vom face toate mişcările politice posibile şi dacă e nevoie şi de stradă, mergem şi în stradă ca să arătăm oamenilor că democraţia începe să fie în mare pericol în România. Nu vrem să ajungem ca în Ucraina, sa protestăm în faţa Parlamentului. Totuşi România este stat membru al Uniunii Europene şi nu se poate ca la ceas de noapte, la 12 noaptea, când toată lumea doarme, să se modifice codul penal ca să scape câţiva oameni certaţi cu legea. Pentru câţiva oameni certaţi cu legea, noi nu putem sacrifica o ţară“, a declarat Predoiu.

Prim-vicepreşedintele PDL spune că încercările parlamentarilor de a se sustrage de sub incidenţa legii vor genera reacşii din partea Europei.

„Vreau să explic cetăţenilor ce consecinţe au pentru ei ceea ce face acum majoritatea USL şi Guvernul Victor Ponta. Semnalul pe care ei îl trimit lumii este acela de hoţie, de pregătire a terenului pentru hoţii şi mai mari. Aceşti oameni abrogă legi şi le modifică pentru a le fi uşor să fure. Si trebuie s-o spunem răspicat. Nu mai putem aştepta. Această conduită va însemna o reacţie din partea Europei, din partea democraţiilor civilizate, din partea celor care ne-au ajutat în toţi aceşti ani, nu numai să ne facem legi mai drepte, ci să şi avem ajutor financiar“, a mai spus Predoiu.

Fotul ministru prezintă consecinţele pe care le va suporta România în urma acestor legi.  „Nu o să mai putem să atragem fonduri europene, nici măcar câte am reuşit până azi. N-o să mai avem investiţii străine şi prin asta nu o să mai avem locuri de muncă. Şi trebuie să ştie fiecare român că pâinea de pe masă este afectată de aceşti indivizi impostori care se află în Parlamentul României şi care la ceas de seară precum tâlharii au modificat legi fundamentale pentru această ţară ca să-şi scape pielea“

Camera Deputaţilor a adoptat marţi, în calitate de cameră decizională,  un proiect de lege, amendat pe sub mână, prin care parlamentarii, preşedintele ţării şi profesiunile liberale sunt scoşi din categoria funcţionarilor publici. Această modificare apare în Amendamentele asupra proiectului de Lege pentru abrogarea art. 74 din Codul Penal. DNA susţine că parlamentarii judecaţi pentru corupţie ar fi achitaţi, iar cei din închisoare eliberaţi.

De asemenea, parlamentarii pregătesc să voteze o scandaloasă lege de amnistiere şi de graţiere, în urma căreia poate fi distrusă toată lupta împotriva corupţiei din ultimii opt ani. O cohortă de demnitari judecaţi sau condamnaţi pentru corupţie scapă de puşcărie, iar unii dintre ei rămân şi cu cazierul curat. „Adevărul” vă arată cum ar urma să „lucreze” această lege în folosul infractorilor cu gulere albe.

Pe aceeaşi temă:

 Legea minelor, respinsă în Parlament. PNL a înclinat balanţa

Proiectul de Lege pentru modificarea şi completarea Legii minelor nr. 85/2003, respins de Senat, a intrat astăzi în dezbaterea Camerei Deputaţilor, la mai puţin de 24 de ore de la emiterea avizului favorabil de către comisiile de specialitate sesizate.

DOCUMENT Parlamentarii şi-au votat o imunitate de fier

Camera Deputaţilor a adoptat marţi, în calitate de cameră decizională,  un proiect de lege, amendat pe sub mână, prin care parlamentarii, preşedintele ţării şi profesiunile liberale sunt scoşi din categoria funcţionarilor publici. Această modificare apare în Amendamentele asupra proiectului de Lege pentru abrogarea art. 74 din Codul Penal. DNA susţine că parlamentarii judecaţi pentru corupţie ar fi achitaţi, iar cei din închisoare eliberaţi.

TVR a fost decapitată prin moarte subită

VOT Majoritatea parlamentară pregăteşte o nouă conducere pentru televiziunea publică, după ce echipa condusă de Claudiu Săftoiu a fost debarcată fără motive concrete

Banditism de stat în Parlamentul României. Ce scrie în legea pentru eliberarea corupţilor. O dedicaţie specială pentru Adrian Năstase

Parlamentarii pregătesc să voteze o scandaloasă lege de amnistiere şi de graţiere, în urma căreia poate fi distrusă toată lupta împotriva corupţiei din ultimii opt ani. O cohortă de demnitari judecaţi sau condamnaţi pentru corupţie scapă de puşcărie, iar unii dintre ei rămân şi cu cazierul curat. „Adevărul” vă arată cum ar urma să „lucreze” această lege în folosul infractorilor cu gulere albe.

Băsescu: Modificările la Codul penal, dramatice. Dărâmă 10 ani de muncă a instituţiilor anticorupţie

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, marţi, că modificările la Codul penal adoptate de Camera Deputaţilor sunt „dramatice“ şi „dărâmă zece ani de muncă şi activitate a instituţiilor anticorupţie“ precum DNA sau ANI. DNA susţine că parlamentarii judecaţi pentru corupţie ar fi achitaţi, iar cei din închisoare eliberaţi.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite