PMP solicită preşedintelui Klaus Iohannis şi Guvernului să facă din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă un proiect de ţară

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cristian Diaconescu, preşedintele PMP. FOTO: Captură
Cristian Diaconescu, preşedintele PMP. FOTO: Captură

Reprezentanţii PMP solicită preşedintelui Klaus Iohannis şi Guvernului să facă din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă un proiect de ţară. Aceştia solicită o consultare naţională reală, în care să fie implicate toate partidele, specialişti recunoscuţi în domeniile lor şi să stabilească un termen pentru depunerea proiectelor.

„După cum îi spune şi numele, Planul este unul care priveşte întreaga naţiune, pe care o poate marca pentru câteva zeci de ani de acum înainte. Fondurile europene sunt destinate pentru dezvoltarea ţărilor, nu a partidelor, aflate vremelnic la guvernare în ţările aflate în criză. PMP vă atrage atenţia că mai multe minţi puse în slujba unei idei valorează întotdeauna mai mult decât una singură.

Faceţi o consultare naţională reală, în care să fie implicate toate partidele, specialişti recunoscuţi din domeniile prioritare pentru dezvoltare, membri ai Academiei Române etc. Stabiliţi un termen pentru depunerea proiectelor şi realizaţi un pact naţional pentru dezvoltarea ţării. Obiectivul este unul generos şi ne priveşte pe toţi. Dialogul nu face rău nimănui.

Un pact naţional pentru dezvoltare, dacă nu ar asigura o formulă cu mult mai bună decât cea elaborată doar de către un guvern, oricare ar fi el, în mod sigur ar fi o garanţie pentru păstrarea multianuală a unui plan coerent, a unor direcţii bine conturate care să nu fie modificate la fiecare schimbare de ministru ori de guvern”, arată comunicatul de presă al PMP. 

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat miercuri, după discuţii cu liderul PNL Ludovic Orban, premierul Florin Cîţu, cei doi vicepremieri şi ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene pe tema Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă, că va fi pus accent pe dezvoltarea sistemului de sănătate, pentru care vor fi alocate 3 miliarde de euro. Patru miliarde de euro vor fi alocate prorgamului „România Educată”.

Citeşte şi:

VIDEO Klaus Iohannis, despre PNRR: „Trei miliarde de euro pentru sănătate şi cinci pentru autostrăzi”. Cum sunt distribuiţi restul banilor

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite