Orban vrea să-i tragă pe linie moartă pe dinozaurii PNL. Surse: Premierul nu-i susţine pe Atanasiu şi Petrache pentru sinecuri de mii de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Teodor Atanasiu mai vrea un mandat de consilier la ANRE. FOTO Arhivă
Teodor Atanasiu mai vrea un mandat de consilier la ANRE. FOTO Arhivă

Premierul Ludodovic Orban nu îi susţine pe funcţii la ANRE şi la Curtea de Conturi pe Teodor Atanasiu şi pe Marian Petrache, doi dintre liderii vechi ai partidului, potrivit unor surse din conducerea partidului. Aprobarea candidaturilor va fi tranşată în şedinţa conducerii PNL de luni, prima întâlnire faţă în faţă a liderilor liberali după trei luni. Lefurile la ANRE sunt colosale: ajung la 8.000 de euro lunar pentru stat degeaba la stat.

Teodor Atanasiu, politician cunoscut pentru faptul că era specialist în jocuri de culise în interiorul PNL, ar mai vrea să primească un mandat de consilier la ANRE, funcţie bine remunerată de stat, pe care a preluat-o în 2017. Potrivit ultimei declaraţii de avere a lui Atanasiu, depusă în 2019, acesta a încasat în anul 2018 de la ANRE, pentru fucţia de membru înn Comitetul de Reglementare, aproape 480.000 de lei, ceea ce înseamnă că lunar a încasat în jur 39.000 lei (echivalentul a 8.000 de euro).

Funcţia de consilier al ANRE e dorită şi de Mircea Man, fost lider al PNL Maramureş. Man este considerat favorit clar pentru post, din moment ce are susţinerea lui Ludovic Orban. Însă acest lucru nu înseamnă că până la votul de luni, din Biroul Executiv, situaţia nu se poate schimba, dat fiind că Atanasiu va încerca să ducă negocieri dure pentru voturi până în ultima clipă. Iar istoria sa ne arată cât de combative e. În 2016, deşi a scos cel mai prost rezultat din ţară la parlamentare, Atanasiu a candidat pentru funcţia de secretar general interimar. Partidul s-a revoltat şi nu a acceptat un om ca Atanasiu.

Pe de altă parte, Marian Petrache, aflat la final de carieră la cârma CJ Ilfov, avea deja negociată o funcţie în Parlament, adică să deschidă lista de senatori la Ilfov la alegerile din decembrie. Însă acesta a anunţat că vrea să candideze şi pentru o funcţie de consilier la Curtea de Conturi. Mandatul e de nouă ani. Însă favorită pentru această funcţie e Claudia Boghicevici, fost ministru al Muncii. Boghicevici se bucură de susţinerea conducerii centrale, dar situaţia va fi tranşată şi aici printr-un vot. Aproximativ 5.500 de euro încasează lunar un consilier al Curţii de Conturi.

Jocurile de culise de la vârful PNL au dus şi la promovarea unui alt candidat pentru şefia CJ Ilfov, desi actualul vicepreşedinte liberal era unul dintre cei mai improtanţi lideri din sud şi unul dintre cei mai bine văzuţi în administraţia publică.   

PSD merge cu deputatul ruşilor

PSD îl susţine pe deputatul Iulian Iancu pentru funcţia de vicepreşedinte al Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE), susţin surse politice pentru Adevărul. Anul trecut, Klaus Iohannis a respins numirea lui Iulian Iancu în funcţia de vicepremier pe teme economice, pe motiv că numirea ar periclita parteneriatului strategic al României cu statele occidentale. La ANRE e angajată şi nora lui Iulian Iancu.

Iulian Iancu e preşedintele Comisiei de Industrii şi Servicii din Camera Deputaţilor. PSD îl va susţine pentru funcţia de vicepreşedinte al ANRE, instituţie condusă de Dumitru Chiriţă, fost parlamentar PSD. La ANRE e angajată şi Nicoleta Iancu, nora deputatului PSD Iulian Iancu, pe postul de Expert la Serviciul relaţii publice şi comunicare.

Pe postul de membru simplu al ANRE social-democraţii îl vor susţine pe Marian Neacşu , fost secretar general al PSD, în prezent la ProRomânia, susţin sursele citate. 

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite