O nouă plecare din AUR. Deputatul Dănuţ Aelenei cere protecţia instituţiilor statului: „Am fost ameninţat verbal că o să fiu călcat de o maşină”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea
Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Deputatul Dănuţ Aelenei, cel care a candidat împotriva lui George Simion la Congresul AUR, a demisionat din partid. Parlamentarul a făcut anunţul în plenul Camerei Deputaţilor, unde a menţionat că a fost ameninţat şi a cerut protecţia instituţiilor statului.

„Nu poţi să conduci o ţară, domnule Simion, dacă în interiorul partidului tău faci lucruri ilegale şi nestatutare. La Constanţa există un număr de 18 înregistrări luate în mod ilegal parlamentarilor AUR, înregistrări transmise, tolerate şi folosite împotriva mea tocmai de conducerea de partid. (...) În ultimele zile am fost ameninţat verbal că o să fiu călcat de o maşină, dar nu pot demonstra acest lucru. Chiar astăzi asupra mea şi soţiei a avut loc o încercare de atentat pentru care am dovezi. Drept urmare, în calitate de demnitar român, cer protecţia instituţiilor de specialitate pentru mine şi familia mea, într-un interval de 24 de ore. (...) Din acest moment, îmi voi desfăşura activitatea ca deputat neafiliat în Circumscripţia electorală nr. 14 Constanţa”, a declarat Dănuţ Aelenei, potrivit Digi24.

Contactat de Adevărul, George Simion, liderul AUR, a refuzat să comenteze subiectul.

Potrivit unor surse politice, atacul la care face referire parlamentarul ar fi un incident petrecut într-o benzinărie. Mai exact, Alenei ar fi fost în pericol de a fi accidentat de o maşină care a intrat într-o benzinărie cu viteză mare, colegii săi de partid fiind informaţi cu privire la această situaţie pe grupul intern.

Dănuţ Aelenei a candidat la şefia AUR, la Congresul extraordinar pe care formaţiunea l-a avut duminică, în urma căruia George Simion a devenit preşedinte unic al partidului.

„Am luat decizia de a candida din principiu, tocmai pentru a arăta electoratului nostru că democraţia este respectată în AUR”, spunea deputatul de Constanţa la Congres.

Un alt ales, Nicolae Roman a anunţat, luni, în plenul Camerei Deputaţilor, că demisionează din grupul parlamentar al AUR.  Un alt fost parlamentar al formaţiunii, Francisc Tobă, s-a alăturat, recent, Alianţei pentru Patrie, partid înfiinţat de Liviu Dragnea. "Lume pleacă, lume vine", a fost replica lui George Simion.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite