Mureşan: Populiștii și extremiștii din Europa sunt divizați și nu vor reuși niciodată să creeze o majoritate la nivel european

0
Publicat:

Siegfried Mureşan, vicepreședinte al PPE, a declarat, vineri, că partidele populiste și extremiste din Europa sunt divizate și că nu vor reuși niciodată să creeze o majoritate în Parlamentul European, după ce lidera extremei drepte franceze Marine Le Pen a pus la îndoială alianța la nivelul UE cu partidul de extremă dreapta Alternativa pentru Germania (AfD).

Siegfried Mureșan: Partidele populiste sunt divizate, nu se înțeleg între ele Foto: facebook
Siegfried Mureșan: Partidele populiste sunt divizate, nu se înțeleg între ele Foto: facebook

Așa cum spuneam și ieri, populiștii și extremiștii din Europa sunt divizați și nu vor reuși niciodată să creeze o majoritate la nivel european. Extremista prorusă din Franța Marine Le Pen pune la îndoială viitoarea colaborare la nivel european cu partidul extremist din Germania AFD după ce mai mulți membri ai partidului au fost acuzați că susțin expulzarea cetățenilor germani din familii de imigranți. Politicienii populiști, extremiști, antieuropeni sunt periculoși peste tot. Cu cât sunt mai slabi în viitorul Parlament și cât sunt mai dezbinați, cu atât mai bine”, a afirmat europarlamentarul PNL şi vicepreşedintele PPE  Siegfried Mureșan.

Mureșasn a făcut referire la un articol publicat de Euraktiv, potrivit căruia lidera de extremă dreapta franceză, Marine Le Pen, a pus sub semnul întrebării colaborarea cu partidul extremist din Germania AfD, în legătură cu acuzațiile conform cărora unii membri ar fi fost implicați în discuții despre deportarea cetățenilor germani proveniți din migrație, ceea ce l-a determinat pe concurentul ei francez Eric Zemmour să se grăbească în apărarea extremei drepte germane.

Eurodeputatul a spus, joi, că după alegerile europarlamentare din iunie PPE va rămâne cel mai mare grup politic din Parlamentul European, și că partidele populiste sunt divizate astfel că „vor rămâne izolate la nivel european”,

Partidul Popular European (PPE) va câștiga alegerile europarlamentare și va forma o majoritate proeuropeană care va conduce Parlamentul European în următorii 5 ani. PPE este cea mai mare familie politică din Europa și conduce majoritățile proeuropene în Parlamentul European de 20 de ani. Astfel, ca vicepreședinte al PPE, spun clar: După alegerile europene din iunie, tot noi vom rămâne cel mai mare grup politic din Parlamentul European; Vom lucra împreună cu celelalte grupuri politice proeuropene pentru formarea unei majorități stabile pe următorii 5 ani. Partidele populiste eurosceptice nu vor avea mai multe șanse să creeze o majoritate în Parlamentul European. Noi, PPE, nu vom accepta acest lucru. Partidele populiste sunt divizate, nu se înțeleg între ele și, chiar dacă vor crește în unele state, în altele vor scădea și vor rămâne o minoritate în Parlamentul European. Partidele populiste au fost și vor rămâne izolate la nivel european. Majoritatea în următorii cinci ani va fi una proeuropeană, condusă de PPE, care va rămâne cel mai mare grup după alegerile europarlamentare”, a susținut Mureșasn.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite