Monica Macovei şi-a anunţat candidatura la alegerile prezidenţiale: „Mi-aţi cerut să candidez. Am acceptat“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Europarlamentarul PDL, Monica Macovei, a postat un mesaj video în care anunţă că va candida la alegerile prezidenţiale din toamnă.

„În urmă cu două zile nu mi-aş fi imaginat că vin în faţa dvs. cu acest anunţ. Abia am terminat o campane pentru a fi realeasă în Parlamentul European. Doream să continui de la Bruxelles lupta împotriva corupţiei şi a fraudei. Între timp, ceva s-a schimbat în România. Şi eu, ca şi voi, sunt nemulţumită de opţiunile de vot care ni s-au impus. De curând, mii şi mii dintre voi mi-aţi cerut să intru în cursa pentru Cotroceni. Vă răspund acum şi candidez. Nu a fost o decizie uşoară, dar este o provocare pe care mi-o asum cu hotărâre şi credinţă“, a anunţat Macovei în video-ul postat pe un site denumit Macovei preşedinte.

„Intră la cei lipsiţi de caracter“

Preşedintele Traian Băsescu a vorbit în termeni duri la adresa lui Macovei înainte cu puţin timp de anunţul eurodeputatului. . „Nu e o surrpriză candiatura sa ca independent. Ştiam dinainte că şi-o va anunţa. Nu m-am împăcat cu ea, pentru că aici îmi spunea cum l-am trădat eu pe Morar. Intră la cei lipsiţi de caracter. Nu poţi fi atât de demagog. A fost în stare de compromisuri în interiorul PDL, pentru a ajunge eurodeputat. Acum are garantată pensia de 4.000 de euro. Acum vrea şi la Preşediţie, aşa, pentru că hai să ne jucăm. Nu cred că în România cineva poate să iasă preşedinte ca independent“, a spus Băsescu, la „Evenimentul Zilei“.

Şeful statului spune că Macovei i-a întors spatele atunci când se afla într-o situaţie nefericită politic. „Nu pot să mă împac cu Monica Macovei la ce mi-a făcut ea mie. Eu eram cu spatele la zid, cu o majoritate de 70% care putea să nu discute cu mine. M-am angajat să-l sprijin pe Cristian Diaconescu, nu pot să o sprijin pe Macovei, deşi ar avea toate şansele să fie un candidat bun“, a mai precizat Băsescu.

În urmă cu trei săptămâni, Monica Macovei spunea că aşteaptă să vadă dacă PNL şi PDL va lua în calcul cererea sa până pe 5 august, apoi va discuta despre o posibilă candidatură a sa la prezidenţiale.

„Încă sper în înţelepciunea lor, pentru că atunci când vrei să câştigi alegerile trebuie să te duci cu cel mai bun general. Când vrei să câştigi alegerile trebuie să te duci cu cel mai bun general. Am cerut să fiu inclusă în porcesul de selecţie a noii realităţi politice, a noii construcţii de dreapta, şi am fost refuzată până acum, până în acest moment. Eu sunt calmă, eu am răbdare până pe 5 august, când se încheie procesul de sondare, de analiză sociologică, am înţeles. Aştept, poate că vor face, cred că e obligatoriu să facă acest lucru, dacă vor să câştige alegerile forţele de dreapta, cum şi eu vreau“, a precizat Monica Macovei, la B1 TV, în urmă cu câteva zile.

Monica Macovei şi-a anunţat candidatura la alegerile prezidenţiale

Citeşte şi:

Crin şi Klaus. Dragostea durează un an şi cinci luni

Sondaj PNL: Iohannis are potenţialul cel mai bun pentru prezidenţiale

UPDATE Liberalii discută azi sondajul privind prezidenţiabilul PNL. Antonescu refuză să participe la şedinţă

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite