Măsurile de sprijin a populației pentru lemne, pe masa Guvernului până la finalul lunii septembrie

0
Publicat:

Premierul Nicolae Ciucă a anunţat, miercuri, că, potrivit deciziei luate de coaliţia de guvernare, până la finalul acestei luni va fi elaborat proiectul de act normativ cu măsuri de sprijinire a populaţiei care utilizează lemne de foc pentru încălzire.

Sprijinul populației pentru lemne, discutat de Guvern la finalul lunii  FOTO: Facebook Nicolae Ciucă
Sprijinul populației pentru lemne, discutat de Guvern la finalul lunii FOTO: Facebook Nicolae Ciucă

„Pentru sprijinirea populaţiei care foloseşte lemne pentru încălzire am luat, de asemenea, decizia să identificăm măsurile care se impun, astfel încât să avem pe masa Guvernului, nu mai târziu de finele acestei luni, proiectul de act normativ astfel încât să putem să adoptăm şi măsurile necesare sprijinirii acestui segment de populaţie", a declarat Ciucă, la începutul şedinţei de Guvern.

Premierul a mai menţionat că, în urma discuţiilor de la nivelul coaliţiei privind eficientizarea energetică, a fost luată decizia ca Ministerul Mediului să propună o măsură pentru a sprijini populaţia în vederea înlocuirii becurilor cu filament cu cele LED, concomitent cu măsuri care să contribuie la reducerea risipei la nivelul instituţiilor guvernamentale.

„Am discutat şi am luat decizia ca ministerul Mediului să vină cu acea măsură prin care să sprijinim populaţia în vederea înlocuirii becurilor cu filament cu cele pe bază de led, concomitent cu măsuri similare care să contribuie la reducerea risipei la nivelul instituţiilor guvernamentale”, a precizat  Nicolae Ciucă. 

Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor a anunţat pe 15 septembrie că a fost demarată procedura de elaborare a unui proiect de act normativ care are ca scop plafonarea preţului lemnului şi al produselor din lemn utilizate pentru încălzire, pentru o perioadă de şase luni

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite