Ciucă: Proiectul de buget va fi adoptat până pe 27 octombrie

0
Publicat:

Guvernul va aproba proiectul de buget până pe 27 octombrie, în proiect fiind incluse și majorarea pensiilor și a salariilor de anul viitor, a declarat miercuri, premierul Nicolae Ciucă.

Premierul Nicolae Ciucă Foto gov.ro
Premierul Nicolae Ciucă Foto gov.ro

„Am desfășurat mai multe activități de analiză (...) au reieșit o serie întreagă de demersuri pe care trebuie să le asigurăm că vor fi îndeplinite la nivelul Executivului. Am discutat și ne-am asumat să venim cu proiectul de buget în luna octombrie, proiect de buget prin care vom asigura continuitatea programelor de investiții, vom asigura implementarea programelor din PNRR, vom fi în măsură să gestionăm deficitul bugetar și inflația cu identificarea resurselor bugetare pentru mărirea salariilor și a pensiilor începând cu anul viitor, totodată asigurând măsurile necesare pentru protejarea populației vulnerabile.

În acest sensns Ministerul Finanțelor, împreună cu coordonatorii principali de credite, vor veni în primă lectură cu bugetul nu mai târziu de 20 octombrie, astfel încât la nivelul guvernului să fie adoptat nu mai târziu de 27 octombrie, iar în luna noimebrie bugetul să intre la analiză și vot în parlament”, a declarat premierul.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite