Marcel Ciolacu, la Muzeul Memorial al Holocaustului din Washington D.C. Cu cine urmeaza să se întâlnească premierul

0
Publicat:

Marcel Ciolacu și-a început vizita oficială în Statele Unite, unde a vizitat Muzeul Memorial al Holocaustului din Washington. Premierul a comemorat în cadrul vizitei, victimele genocidului din cel de-al Doilea Război Mondial.

Ciolacu la Muzeul Holocaustului din Washington D.C. Foto Facebook
Ciolacu la Muzeul Holocaustului din Washington D.C. Foto Facebook

Premierul Ciolacu a vizitat Muzeul Memorial al Holocaustului, împreună cu membrii delegației sale oficiale, dar și alături de ambasadoarea SUA în România, Kathleen Kavalec, şi ambasadorul României în Statele Unite ale Americii, Andrei Muraru, conform AGERPRES.

În cadrul vizitei, premierul a încheiat turul muzeului în Sala Amintirii, unde a aprins o candelă alături de delegația oficială a României. Ulterior, prim-ministrul a semnat în cartea de onoare a Muzeului. Ghidul delegaţiei în muzeul memorial a fost directoarea instituţiei, Sara Bloomfield.

Bloomfield i-a transmsis premierului că România este considerată un lider în ceea ce privește amintirea istoriei Holocaustului. Conform delegatului, muzeul prezintă „rolul SUA în lume și despre toți oamenii cărora le pasă de viitorul libertății și demnității umane”.

Despre turneul lui Ciolacu în SUA

Duminică seara, şeful Executivului se va întâlni cu reprezentanţi ai comunităţii româneşti din zona Washington. Ulterior, va participa la ceremonia oficială de depunere a unei coroane de flori la Cimitirul Eroilor Arlington din Washington. Următoarea vizita a lui Ciolacu va fi la Pentagon, cu secretarul american al Apărării, Lloyd Austin și cu șeful diplomației americane, Antony Blinken.

Marcel Ciolacu este în vizită oficială la Washington D.C. şi la New York până miercuri, împreună cu o delegaţie guvernamentală din care fac parte ministrul Apărării, Angel Tîlvăr, ministrul Afacerilor Externe, Luminiţa Odobescu, şi ministrul Economiei, Radu Oprea.

Conform unui comunicat al Guvernului, el va avea întrevederi cu mai mulţi înalţi oficiali americani, precum secretarul de stat american Antony Blinken, secretarul apărării, Lloyd Austin și secretarul pentru energie al Statelor Unite ale Americii, Jennifer Granholm.

Premierul va avea întrevederi la New York cu Antonio Guterres, secretarul general al Naţiunilor Unite şi cu Dennis Frances, preşedintele Adunării Generale ONU.

Programul vizitei va include întrevederi cu reprezentanţii conducerii Comitetului pentru forţe armate din Camera Reprezentanţilor, Mike Rogers şi Adam Smith, cu co-preşedinţii Comitetului pentru relaţii externe din Senatul SUA, senatorii Ben Cardin şi James Risch şi cu co-preşedinţii Grupului de prietenie cu România din Camera Reprezentanţilor, Mike Turner şi Elissa Slotkin.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite