Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă, discuții privind măsurile fiscal-bugetare SURSE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul Marcel Ciolacu și președintele PNL, Nicolae Ciucă, au discutat, luni, la sediul Guvernului, cu privire la măsurile fiscal-bugetare care ar urma să fie aplicate, potrivit unor surse guvernamentale.

FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Surse din conducerea Guvernului au declarat pentru „Adevărul” că liderii partidelor PSD și PNL, premierul Marcel Ciolacu și șeful PNL, Nicolae Ciucă, au avut luni, o întâlnire, la sediul Guvernului, pentru a discuta asupra măsurilor fiscal-bugetare care ar urma să se aplice.  

În urma discuțiilor cu premierul, începând cu orele 16.00, președintele PNL, Nicolae Ciucă, va merge la sediul PNL pentru a discuta cu secretarul general al PNL, vicepreședintele Camerei Deputaților, Lucian Bode, prim-vicepreședinții PNL, miniștri și secretari de stat ai PNL. 

Nicolae Ciucă, președinte al PNL și al Senatului, a susținut că reprezentanții Coaliției trebuie să decidă cu atenție care sunt măsurile de reducere a cheltuielilor bugetare care pot fi aplicate, pentru a nu se confrunta cu un efect nedorit.

Chestionat pe ce măsuri va lua la Senat, instituția pe care o conducere, șeful PNL nu a putut da un răspuns concret. 

Concluzia fostului premier este că va avea loc o diminuare a funcțiilor de condcere, dată fiind desființarea unor structuri, precum și ridicarea pragului administrativ privind numărul de posturi de execuție necesare pentru formarea unei direcții sau direcții generale.

În privința protestelor din mediul de afaceri, șeful liberalilor a susținut că vor continua discuțiile, precizând că „este nevoie de o coordonare cu mediul de afaceri, astfel încât să putem să venim cu acele măsuri care sunt suportabile pentru noi toți”.

Ministrul de Finanțe, Marcel Boloș, a vorbit, miercurea trecută, de măsurile pe care le ia statul pentru diminuarea cheltuielilor bugetare, de la desființare de posturi vacante la dispariția unor structuri de conducere și reducerea numărului de funcționari de stat. 

Când vor fi finalizate măsurile pentru reducerea cheltuielilor și creșterea veniturilor 

OUG privind reducerea cheltuielilor urmează să fie redactată în zilele următoare și pusă în circuit de avizare, potrivit premierului Marcel Ciolacu, în timp ce actul normativ referitor la taxe și impozite va fi discutat de specialiști și săptămâna următoare, înainte de a fi prezentată forma finală.  

 Președintele interimar al Camerei Deputaților, Alfred Simonis, a precizat că după ce Executivul va finaliza cu reducerea cheltuielilor bugetare va începe și optimizarea fiscală în domeniul privat.

Chestionat despre faptul că statul dorește să facă rost de bani pe spatele mediului privat, Simonis susține că aceasta problemă este „falsă”. 

„E o problemă falsă, pentru că am spus de trei ori în această emisiune și l-am auzit și pe premier și pe alți colegi spunând că primul obiectiv este reducerea cheltuielilor bugetare. După ce terminăm cu reducerea cheltuielilor bugetare, vorbim despre optimizarea aceea fiscală în domeniul privat. Deci nu facem pe spatele nimănui nici un fel de salvare”, a punctat social democratul.

Totodată, președintele interimar al Camerei Deputaților i-a criticat pe „gargaragii din PNL”. Social democratul susține că statul trebuie să implementeze foarte multe măsuri și a precizat că „există oameni responsabili” în PNL, la conducerea partidului, care își doresc să facă asta.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite