Marcel Boloş, întâlnire cu ambasadorul SUA. Discuții privind investițiile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, s-a întâlnit cu ambasadorul SUA la Bucureşti, Kathleen Kavalec. Ce doi oficiali au discutat despre aspecte economice, cooperare bilaterală, investiţii şi probleme regionale, iar ministrul a subliniat angajamentul ferm de a crea un climat prielnic pentru investitori şi de a asigura transparenţă şi stabilitate în mediul de afaceri.

FOTO Facebook
FOTO Facebook

Potrivit unui comunicat de presă al ministerului, „discuțiile s-au concentrat pe o gamă largă de teme, inclusiv aspecte economice, cooperare bilaterală, investiții și probleme regionale”, iar „ambele părți au evidențiat importanța consolidării relațiilor economice dintre cele două țări și necesitatea intensificării dialogului pentru a găsi soluții comune la provocările economice actuale”.

De asemenea, „unul dintre punctele-cheie abordate în cadrul întâlnirii a fost atragerea de investiții străine în România. Ministrul Marcel Boloș a subliniat angajamentul ferm de a crea un climat prielnic pentru investitori și de a asigura transparență și stabilitate în mediul de afaceri. Ambasadoarea SUA, Kathleen Kavalec, a apreciat eforturile făcute de România pentru a atrage investiții și a exprimat încrederea că există potențial neexploatat pentru consolidarea parteneriatului economic dintre cele două țări”.

„Îi mulțumesc doamnei Kavalec pentru oportunitatea de a discuta despre consolidarea parteneriatului economic dintre România și Statele Unite. Am subliniat angajamentul de a crea un mediu favorabil investițiilor și de a asigura transparență și stabilitate în mediul de afaceri, având convingerea că sunt aspecte care vor aduce beneficii semnificative pentru dezvoltarea economică și crearea de locuri de muncă în țara noastră”, a subliniat ministrul Marcel Boloș..

De asemenea, ministrul a mai arătat că „implementarea de măsuri și politici fiscale transparente și echitabile este o prioritate strategică pentru a asigura o bază solidă pentru dezvoltarea economică și pentru a proteja interesele românilor”.

„Ne concentrăm pe promovarea unei culturi a conformității fiscale. Am vorbit și despre modernizarea și utilizarea tehnologiei avansate în cadrul vămilor, pentru a contribui la simplificarea procedurilor și la creșterea eficienței, fapt ce va facilita comerțul internațional și va spori competitivitatea economiei românești”, a mai transmis ministrul Marcel Boloș.

Potrivit sursei citate, ambasadoarea SUA și-a prezentat „deschiderea spre a sprijini România în ceea ce privește eforturile de a moderniza și digitaliza serviciile vamale”, un alt aspect abordat fiind cooperarea în domeniul fiscal și combaterea evaziunii fiscale. „Ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, a reiterat angajamentul României de a combate practicile fiscale ilegale și de a îmbunătăți transparența în acest domeniu”, a mai relatat sursa citată, cu privire la întâlnirea ministrului cu ambasadorul Kathleen Kavalec.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite