Liderul PSD Iaşi, Maricel Popa: Hotărârea de excludere din partid a lui Mihai Chirica este definitivă. Îl sfătuiesc să citească Statutul, nu cred că l-a studiat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele filialei judeţene a PSD Iaşi, Maricel Popa, a declarat că decizia excluderii lui Mihai Chirica din partid, luată de Biroul Permanent Judeţean (BPJ), este definitivă şi că nu mai este necesară o hotărâre similară a Comitetului Executiv Judeţean.

Maricel Popa a spus, vineri, la finalul şedinţei BPJ a PSD Iaşi, că primarul Mihai Chirica, viceprimarul Gabriel Harabagiu şi fostul deputat Sorin Iacoban sunt excluşi din partid, iar decizia este definitivă.

El a precizat că, potrivit statutului, nu mai este necesar votul Comitetului Executiv Judeţean al PSD Iaşi, aşa cum au comunicat iniţial unii reprezentanţi ai filialei.

"Conform Statului, cei trei membri sunt excluşi azi (vineri – n.r.). Nu mai este necesară nicio altă şedinţă de Comitet Executiv. Au dreptul să conteste la Bucureşti, la Comisia Naţională de Etică, Integritate şI Arbitraj. Dar până la soluţionarea unei eventuale contestaţii, hotărârea de sancţionare produce efecte depline", a afirmat liderul PSD Iaşi, Maricel Popa.

Cât priveşte afirmaţia lui Mihai Chirica că doar filiala municipală îl poate exclude din partid, Maricel Popa a spus: "Îl sfătuiesc să citească Statutul, nu cred că l-a studiat".

Şeful PSD Iaşi a declarat că lui Mihai Chirica i s-a reproşat faptul că a ieşit în spaţiul public cu declaraţii critice la adresa partidului şi că n-a făcut acest lucru în cadru statutar, în forurile de conducere.

"Aceste ieşiri nu pot fi făcute la colţ de stradă sau în birt", a declarat Maricel Popa.

Totodată, liderul PSD Iaşi a respins varianta unor imixtiuni de la centru în luarea deciziei de excludere din partid a primarului Mihai Chirica.

Organizaţia judeţeană Iaşi a PSD a decis, vineri, în Biroul Permanent Judeţean, excluderea din partid a primarului Iaşiului, Mihai Chirica

PoliticăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite