Iohannis a plecat în America de Sud. Cu ce aeronava călătorește președintele

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Președintele României a plecat luni, 17 aprilie, în turneul prezidențial din America de sud, urmând ca în perioada 18-21 aprilie să efectueze vizite de stat în Brazilia, Chile și Argentina. Potrivit Boarding Pass, șeful statului a plecat cu același avion închiriat pentru vizita în Japonia.

 „Președintele României zboară în Brazilia, Argentina și Chile tot cu un avion închiriat de la compania aeriană luxemburgheză Global Jet. Avionul este același cu care a delegația oficială a călătorit în martie 2023 din România în vizitele oficiale din Japonia și Singapore, fiind vorba despre un Boeing 737-900ER în configurație BBJ”, a informat Boarding Pass

Potrivit informării transmise pe Facebook, „decolarea de pe aeroportul "Mihail Kogălniceanu" din Constanța a avut loc luni, 17 aprilie 2023, la ora 10:15”.

De asemenea, întrucât „autonomia acestui avion este insuficientă pentru un zbor fără escală operat din Constanța până în Brazilia”, „cel mai probabil, zborul va fi efectuat cu o oprire pentru realimentare în Spania (Insulele Canare) sau o țară din nord-vestul Africii”, a mai arptat sursa citată.  

Șeful statului a efectuat în luna martie o vizită de stat în Japonia cu aceeași aeronavă închiriată, motiv pentru care mai mulți lideri politici au subliniat necesitatea achziționării unei aeronave de către stat. 

Iohannis, vizite oficiale în Brazilia, Chile și Argentina

  Președintele României va efectua în perioada 18-26 aprilie, vizite oficiale în Republica Federativă a Braziliei, în Republica Chile şi în Republica Argentina, potrivit unui comunicat transmis de Administrația Prezidențiale, cu scopul de relansare a „dialogului la nivel înalt cu statele Americii Latine și redinamizarea interacțiunilor bilaterale la nivel politico-diplomatic, respectiv sectorial, fiind menite să deschidă noi oportunități de colaborare în domenii de interes crescut, inclusiv cele privind răspunsul comun la o serie de provocări la nivel global”.

Vizita președintelui Klaus Iohannis în Argentina este prima vizită a unui șef de stat al României din ultimii 30 ani, dar și prima în ultimii 10 ani în Chile.  

Potrivit agendei șefului de stat, în cadrul vizitei de stat în Republica Federativă a Braziliei, marți, pe 18 aprilie, președintele Klaus Iohannis va merge la Muzeul Memorial dedicat Președintelui Juscelino Kubitschek de Oliveira, fondatorul orașului Brasilia.

La 18.00, ora României, va fi primit de către Președintele Republicii Federative a Braziliei, Luiz Inácio Lula da Silva, la Palatul Planalto, unde cei doi șefi de stat vor avea convorbiri oficiale, urmate de declarații de presă comune. 

Ziua va fi încheiată cu un dejun oficial. 

Miercuri, 19 aprilie, șeful statului va avea o întrevedere cu viceguvernatorul statului Rio de Janeiro, Thiago Pampolha Gonçalves, la Palatul Guanabara, din Rio de Janeiro, precum și o întrevedere cu viceprimarul orașului Rio de Janeiro, Nilton Caldeira.

Mai apoi șeful statului va depune o coroană de flori la Monumentul Național al Eroilor căzuți în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. 

PoliticăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite