Haşotti: „PNL discută astăzi despre propunerea Laurei Codruţa Kovesi la DNA“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Puiu Hasotti este liderul senatorilo PNL
Puiu Hasotti este liderul senatorilo PNL

PNL va discuta în această după-amiază propunerea premierului Victor Ponta privind desemnarea Laurei Codruţa Kovesi pentru funcţia de procuror-şef al DNA, a declarat liderul senatorilor PNL Puiu Haşotti, conform Mediafax.

„Astăzi la ora 17.00 va fi o sedinţă a PNL şi partidul se va exprima în acest sens“, a declarat Puiu Haşotti, întrebat despre propunerea privind desemnarea lui Kovesi la şefia DNA.

Laura Kovesi a fost propusă pentru funcţia de procuror şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), iar Tiberiu Niţu a fost propus ca procuror general al parchetului de pe lânga Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.
Propunerile au fost trimise de către premierul Victor Ponta, în calitate de ministru interimar al Justiţiei, printr-o scrisoare adresată Consiliului Superior al Magistraturii (CSM).

Ponta i-a mai propus pe Bogdan Licu pentru postul de prim adjunct al procurorului general al Parchetului, pe Codruţ Olaru ca adjunct al procurorului general al Parchetului, pe Alina Bica ca procuror şef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) şi pe Elena Hosu ca adjunct al procurorului şef al DIICOT.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, duminică seară, că, în eventualitatea în care premierul Victor Ponta, din postura de ministru interimar al Justiţiei, o va desemna pe Codruţa Kovesi la şefia DNA, el se va opune.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite