Guvernul a aprobat lista investițiilor publice semnificative care vor fi incluse în bugetul anului 2024

0
Publicat:

Guvenul a aprobat joi lista proiectelor de investiții publice, ce vor fi integrate în bugetului anului viitor. Mihai Constantin, purtătorul de cuvânt al Executivului, a afirmat că pe lista aprobată de guvern se află 221 de proiecte.

Guvernul a aprobat lista investițiilor publice incluse în bugetul 2024 Foto: Inquam Photos
Guvernul a aprobat lista investițiilor publice incluse în bugetul 2024 Foto: Inquam Photos

Cele 221 de proiecte aprobate astăzi de Guvern sunt distribuite minsiterelor Transporturilor, Mediului, Dezvoltării, Sănătăţii, Justiţiei, Apărării, Cercetării și Afacerilor Interne. „Printr-un memorandum, Guvernul a aprobat lista proiectelor de investiţii publice semnificative prioritare în vederea includerii acestora în proiectul de buget pentru anul 2024. Lista include 221 de proiecte de investiţii publice semnificative cu cele mai ridicate beneficii economice şi sociale, care au valoare total actualizată de aproximativ 320 de miliarde lei", a transmis Mihai Constantin.

Dintre proiectele aprobate de Guvern, 62 sunt finalizate, însă nu sunt închise financiar. Sumele pentru aceste proiecte vor fi disponibile în momentul emiterii hotărârilor judecătorești privind anumite dosare de expropriere. „Din restul de 159 de proiecte de investiţii publice semnificative, 28 de proiecte sunt noi, iar 131 sunt proiecte care continuă, fiind aflate în diferite stadii de implementare”, a explicat purtătorul de cuvânt.

În anul 2023, creditele bugetare alocate pentru aceste proiecte sunt în valoare de 17,42 miliarde lei (...). Lista elaborată de Ministerul Finanţelor include 221 de proiecte de investiţii publice semnificative, cu cele mai ridicate beneficii economice şi sociale, care au valoare totală actualizată de 319,78 miliarde lei şi un rest de finanţat pentru finalizarea acestora de 208,33 miliarde lei”, a mai afirmat Mihai Constantin.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite