Grindeanu cere o rectificare bugetară în decembrie. Ultimele fonduri date către ministere, date din Fondul de Rezervă

0
Publicat:

Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, susține că este necesară o rectificare bugerată în luna decembrie. Social-democratul a punctat că sunt necesari bani pentru investițiile din domeniul transporturilor.

Sorin Grindeanu solicită o rectificare bugetară în decembrie. Foto: Gov.ro
Sorin Grindeanu solicită o rectificare bugetară în decembrie. Foto: Gov.ro

Ministrul Transporturilor a fost întrebat, vineri, într-o conferinţă de presă, dacă în acest an va fi realizată rectificare bugetară. Grindeanu a afirmat că va trebui să fie realizată, deoarece sunt necesari bani pentru investițiile de la Transporturi.

„Cred că va fi. Dacă vreţi o părere personală, cred că este necesar să existe în decembrie o rectificare şi sigur avem nevoie la Transporturi de bani, ca de obicei, care să meargă şi nu cerem decât bani care să meargă în investiţii şi eventuale lucruri care au rămas neacoperite iniţial prin bugetul aprobat la sfârşitul anului trecut”, a afirmat Grindeanu.

Demnitarul a precizat că anul viitor va avea nevoie de un buget mai mare la Ministerul Transporturilor, de aproximativ 30 de miliarde de lei, menţionând că în acest an bugetul ministerului a fost de aproximativ 23 de miliarde de lei.

Suplimentare de fonduri prin HG

La finalul lunii octombrie, Guvernul a adoptat o hotărâre care vizează alocarea unor sume din Fondul de rezervă bugetară, pentru suplimentarea bugetului Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii. Potrivit unui comunicat al Ministerul Transporturilor și Infrastructurii, actul normativ a fost adoptat în vederea asigurării resurselor financiare necesare plăţilor curente, pentru închiderea proiectelor aferente finalizării şi închiderii unor secţiuni din reţeaua rutieră TEN-T, ce prevede crearea unei rețele complete de transport auto, feroviar și naval, şi a finalizării tronsoanelor de cale ferată din coridorul Pan-European IV, care va permite trenurilor să circule pe ruta Simeria-Gurasada cu o viteză de 160 de km/h.

De asemenea, s-a dispus suplimentarea bugetului Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii pe anul 2023 cu suma de 53 milioane de lei cu referire la credite bugetare şi 53 milioane de lei cu referire la creditele de angajament din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2023, la capitolul 84.01 „Transporturi”, Titlul 56 „Proiecte cu finanţare din fonduri externe nerambursabile (FEN) postaderare”, în vederea asigurării necesarului de finanţare de la bugetul de stat a proiectelor finanţate in cadrul Mecanismului pentru Interconectarea Europei. 

PoliticăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite