Geoană explică de unde are bani de campanie ca independent. Ce spune despre cumnatul Ionuţ Costea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prezent în platoul Știrilor ProTV, Mircea Geoană - care și-a anunțat miercuri candidatura la alegerile prezidențiale - a fost întrebat de Andreea Esca de unde are bani pentru campania electorală.

Mircea Geoană a fost prezent în platoul Știrilor ProTV. FOTO Facebook Mircea Geoană
Mircea Geoană a fost prezent în platoul Știrilor ProTV. FOTO Facebook Mircea Geoană

De la oameni, nu avem alte variante. Promovarea cărții mele a costat 8.000 de euro, pe care i-a acoperit editura, și 25.000 de euro de la o fundație care m-a susținut. (...) Avem nevoie și de donații, avem nevoie și de un click, de un like”, a răspuns Mircea Geoană.

„Voi fi și foarte social și modern și progresist”

Fostul secretar general adjunct al NATO a afirmat că nu mai face politică de zece ani după ce a fost întrebat dacă mai este un om de stânga și cărui electorat se adresează.

„În clipa de față optez pentru centru radical. O să fiu cel mai pro business președinte. Vor fi oameni de afaceri care vor veni în România. Voi fi și foarte social și modern și progresist”, a spus Geoană, potrivit Știrilor Pro TV.

Geoană a mai mărturisit că se adresează și celor care votează radical.

„Nu este vina lor că votează radical, tot partidele sunt vinovate”, a mai spus candidatul independent. 

„Am făcut și greșeli”

Întrebat ce își reproșează din trecutul său politic, Mircea Geoană a răspuns:

„Am făcut și greșeli. Nu puteam să le evit”.

Mircea Geoană: „Neamurile nu le alegi

Referitor la cumnatul său, Ionuţ Costea, fost preşedinte Eximbank, dat în urmărire internaţională, pentru că a fugit din ţară, după ce a fost condamnat la șase ani de închisoare, în dosarul unei mite de 20 de milioane de euro, Geoană a fost întrebat de Andreea Esca și cum îl afectează această situaţie?

 „Neamurile nu le alegi. Nimeni nu este în afara legii”.

„Am făcut o greșeală de exprimare, când m-am referit la Regele Mihai”

Ulterior, Mircea Geoană și-a cerut scuze pe Facebook pentru o greșeală de exprimare făcută în platoul Știrilor ProTV.

„În emisiunea de la ProTV, am făcut o greșeală de exprimare, când m-am referit la Regele Mihai, pe care o regret. Regele Mihai este unul dintre reperele națiunii române și va rămâne veșnic în memoria noastră pentru exemplul de decență, de sacrificiu și iubire de țară. Odihnească-se în pace!”, a spus Mircea Geoană în mesajul postat pe Facebook.

„Nu suntem perfecți. Eu nu sunt perfect”

Amintim că fostul secretar general adjunct al NATO și-a anunțat miercuri candidatura la alegerile prezidențiale printr-un mesaj video postat pe rețelele sociale.

„Candidez la președinție pentru că știu că avem nevoie de o schimbare adevărată! Puteam să vă promit o țară perfectă. Să pozez în politicianul perfect, să vă spun că toate problemele vor dispărea peste noapte. Dar știm cu toții că asta nu e realitatea. Nu suntem perfecți. Eu nu sunt perfect. Dar știți ce putem face? Putem să muncim. Să ne ridicăm mânecile și să construim o țară mai bună. România nu are nevoie de perfecțiune; are nevoie de lideri care să asculte, să înțeleagă și să acționeze cu profesionalism. Haideți să renaștem împreună!”, a spus Geoană.  

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite