Gabriel Oprea, despre informaţia că Sebastian Ghiţă s-a înscris în UNPR: „Este o glumă?“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Deputatul Sebastian Ghiţă FOTO Arhiva Adevărul
Deputatul Sebastian Ghiţă FOTO Arhiva Adevărul

Înainte cu doar câteva minute de dezbaterea moţiunii de cenzură, surse parlamentare din PSD au declarat că deputatul PSD Sebastian Ghiţă s-a înscris în UNPR. Vicepremierul Gabriel Oprea, liderul UNPR, a fost surprins de această informaţie aflată de către jurnalişti. „Este o glumă?“, a fost reacţia lui Oprea.

Înainte de moţiunea de cenzură a PNL, la Parlament, surse din PSD au declarat că Sebastian Ghiţă, patronul televiziunii România TV, un apropiat al lui Victor Ponta, s-a înscris în UNPR. Întrebat de jurnalişti dacă poate confirma această informaţie, Gabriel Oprea a răspuns: „Este o glumă?“. La insistenţele jurnaliştilor, Oprea a răspuns: „Nu, v-am mai spus o dată că nu!”.

În urmă cu cu şase luni, deputatul Sebastian Ghiţă, prieten apropiat al premierului, şi-a dat demisia din PSD, precizând că anterior a vorbit cu liderul social-democraţilor, Victor Ponta. Ghiţă i-a cerut preşedintelui de onoare al PSD, Ion Iliescu, să se retragă din partid.

„Am fost chemat de domnul Ponta la biroul dânsului. Am avut o discuţie serioasă despre evenimentele politice din ultima perioadă. Cred că astăzi Victor Ponta este un altfel de lider.  Cred că a înţeles ce vor românii de la dânsul. Mi-a spus că declaraţiile pe care le-am dat sunt corecte, dar că nu pot să am iniţiative personale nediscutate cu colegii de partid. Am înteles punctul său de vedere şi am hotărât să demisionez din PSD! Nu voi mai reveni în acest partid cât timp chestiunile legate de comunism, corupţie şi schimbarea legii partidelor politice nu sunt  rezolvate. Îmi doresc ca Victor Ponta să aibă puterea şi mintea să reformeze acest  partid! Sunt un om tânăr, mi-am construit cariera ca antreprenor, mi-am câştigat o poziţie respectată în societatea românească şi nu cred că eu trebuie să-mi însuşesc valorile reprezentate de Ion Iliescu“, se arată într-un comunicat de presă transmis de Sebastian Ghiţă.

Deputatul, patronul televiziunii România TV, susţinea atunci că va înfiinţa un nou partid de stânga, din luna ianuarie urmând să înceapă strângerea de semnături în acest sens.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite