Flavia Boghiu, viceprimar USR al municipiului Brașov, urmărită penal de DNA pentru abuz în serviciu. Reacția partidului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

DNA anunță că Flavia-Ramona Boghiu, viceprimar al municipiului Brașov, a fost pusă sub urmărire penală pentru abuz în serviciu, fiind acuzată că ar fi permis unei asociații, fără acordul consiliului local, să folosească gratuit un imobil din proprietatea primăriei. În replică, USR transmite că Boghiu nu a încălcat legea și lasă de înțeles ca DNA ar fi controlată politic.

Flavia Boghiu este cercetată pentru abuz în serviciu
Flavia Boghiu este cercetată pentru abuz în serviciu

UPDATE: 

În replică, USR a susținut într-un mesaj pe Facebook că Boghiu nu avea atribuții în domeniu. 

„Culmea ironiei este că tocmai domnul Sebastian Rusu, viceprimarul PNL, cel care a făcut plângerea, este cel care răspundea de Patrimoniu și avea atribuții în acest sens. Flavia nu avea atribuții. Ba mai mult, viceprimarul PNL a făcut o plângere similară în 2022. Dosarul a fost clasat, iar acum a cerut procurorilor să mai verifice o dată. 

A început campania electorală, pare că a început și războiul cu dosare. Dar nu vor reuși nici să ne intimideze, nici să îi influențeze pe oameni”, a transmis USR. 

„Serviciul de Administrare Patrimoniu, instituția care a dat în folosință spațiul pentru organizarea unui eveniment cultural, era condusă, culmea ironiei, chiar de viceprimarul care a făcut plângerea penală. Un dosar atât de absurd, încât a fost clasat în primă fază, în anul 2022. Acum suntem în an electoral. Dosarul a fost redeschis. Convenabil pentru PNLSuntem obișnuiți cu astfel de presiuni. Aleșii noștri locali sunt obișnuiți să fie hărțuiți zilnic. Nu există instituție a statului aflată sub controlul PSD și PNL care să nu fi încercat să ne blocheze primarii”, a transmis, la rândul său, șeful USR, Cătălin Drulă.

***

Știrea inițială 

Alături de Boghiu este cercetată și șefa Serviciului Administrarea Patrimoniului și Urbanism Comercial (SAPUC) din cadrul Primăriei municipiului Brașov, Cristine Manolache, pentru aceeaşi infracțiune.

„În perioada 01.04. – 10.08.2021, cele două suspecte, cu încălcarea atribuțiilor de serviciu prevăzute de legislația primară și fără aprobarea autorității publice deliberative (Consiliul local), ar fi permis, în mod nelegal și cu titlu gratuit, unei asociații, să folosească imobilul denumit „Catacombe Brașov”, aflat în proprietatea Primăriei municipiului Brașov, pentru organizarea unor evenimente.

Prin demersurile menționate mai sus ar fi fost produs Primăriei municipiului Brașov un prejudiciu total de 304.010 lei, concomitent cu obținerea unui folos necuvenit, în același cuantum, pentru asociația respectivă", a transmis DNA.

Suspectelor li s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedură penală.

Cine e Flavia Boghiu

Flavia Boghiu este viceprimarul Brașovului, de profesie sociolog, cu 10 ani experiență în asistență comunitară, conducând propria companie de îngrijiri medicale la domiciliu, înființând și conducând o organizație non profit de asistență socială pentru vârstnici, potrivit descrierii de pe pagina USR.

În calitate de viceprimar are în atribuții domenii precum cultura, educația, serviciile sociale, transportul public, eficientizarea energetică și urbanismul. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite