Firea anunță că PSD București o propune la Primăria Capitalei. Anunțul, la o zi după ce Coaliția a decis să facă noi sondaje pentru viitorul candidat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Gabriela Firea, prim-vicepreședinta PSD, a anunțat, miercuri, că organizația social-democrată din Capitală a decis, în unanimitate, să susţină candidatura sa pentru funcţia de primar general. Anunțul vine în contextul blocajului de moment din Coaliție privind propunerea de candidat comun.

Gabriela Firea: Sunt determinată să muncesc din nou pentru dezvoltarea orașului Foto: Arhivă
Gabriela Firea: Sunt determinată să muncesc din nou pentru dezvoltarea orașului Foto: Arhivă

Mulțumesc colegilor din Biroul permanent al PSD Bucuresti care au decis, prin vot în unanimitate, să susțină candidatura mea pentru Primăria Capitalei. Sunt determinată să muncesc din nou pentru dezvoltarea orașului, pentru oamenii care sunt abandonați de aproape patru ani, pentru toate proiectele care au fost aruncate într-un sertar doar pentru că ele au fost lucrate de echipa social-democrată”, a scris Gabriela Firea pe pagina sa de Facebook.

Senatoarea PSD  a anunțat și care sunt candidații validați la primăriile de sector.

„La primăriile de sector, au fost validați în unanimitate actualii primari: Sectorul 3 - Robert Negoiță, Sectorul 4 - Daniel Băluță, iar la Sectorul 5 s-a votat susținerea lui Cristian Popescu Piedone. 

Am decis că vom realiza sondaje și alte cercetari pentru: Sectorul 1 - Florin Lixandru, secretar de stat în Ministerul Educației; Sectorul 2 - Rodica Nassar, deputat și președinta organizației PSD Sector 2, prefectul Rareș Hopincă și deputatul Dan Cristian Popescu;  Sectorul 6 - senatorul Gabriel Mutu”, a menționat Firea.

Liderul PSD Bucureşti a susținut că partidul din care face parte își dorește să „salveze Capitala de falșii salvatori”, susținând „specialiștii în administrație” care au avut proiecte benefice pentru locuitori.

În București, avem un singur obiectiv: să salvăm Capitala de falșii salvatori. Bucureștenii nu mai au nevoie de experimente, de tot felul de încercări nereușite! Acest oraș trebuie să continue cu oamenii care au demonstrat că pot fi buni gospodari, cu specialiștii în administrație care au venit cu proiecte benefice pentru oamenii care trăiesc și muncesc în Capitală.  Echipa social-democrată este pregătită să lupte pentru bucureșteni, pentru București! Am demonstrat că putem și avem această mare responsabilitate față de cetățeni. Le mulțumesc tuturor colegilor de la cele șase sectoare, membrilor organizațiilor interne de femei, pensionari și tineri pentru încrederea acordată și susținere”, a conchis Firea.

Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri că în acest moment candidatul pentru funcţia de primar general al Capitalei din partea PSD este Gabriela Firea, dar în perioada următoare social-democraţii vor decide dacă merg separat la aceste alegeri sau împreună cu PNL. 

După cu a relatat, marți, Adevărul, surse din Coaliție susțin că PSD și PNL sunt în continuare în căutarea celei mai bune variante pentru candidatura la Primăria Capitalei, urmând să anunțe cine este persoana aleasă pentru cursa electorală peste cel târziu două săptămâni, după ce sunt făcute iar mai multe sondaje.

Potrivit ultimului sondaj CURS, liderul PSD Bucureşti, senatoarea Gabriela Firea  s-a clasat pe locul 2 în preferințele românilor pentru PMB. Întrebați cu cine ar vota dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri locale, 36% dintre respondenți au bifat Nicușor Dan (USR-PMP-FD), care a fost urmat de Gabriela Firea (PSD) cu 33%, și de Cristian Popescu Piedone (PUSL, spontan) cu 10%.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite