Candidatul Coaliției pentru Capitală, anunțat în maxim două săptămâni. PSD și PNL fac o nouă serie de sondaje SURSE

0
Publicat:

PSD și PNL sunt în continuare în căutarea celei mai bune variante pentru candidatura la Primăria Capitalei, urmând să anunțe cine este persoana aleasă pentru cursa electorală peste cel târziu două săptămâni, după ce sunt făcute iar mai multe sondaje, susțin surse din Coaliție.

Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă FOTO Inquam Photos
Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă FOTO Inquam Photos

Consensul în Coaliție pentru un candidat comun în continuare se lasă așteptat, nefiind găsit numele de candidat care să fie agreat atât de conducerile partidelor, dar și cu șanse să-l învingă pe Nicușor Dan. Prin urmare, ar urma să fie făcute trei sondaje. Unul va fi făcut la comanda PSD, unul la comanda PNL, iar al treilea comun, fiind testate aceleași nume, susțin surse de la vârful Coaliției.

„Până în acest moment nu avem încă o analiză finalizată. Fiecare dintre noi căutăm să găsim cea mai bună soluţie, astfel încât să avem certitudinea că intrăm în campanie cu un candidat care să câştige alegerile”, a declarat preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, înainte de ședința Coaliției. „Eu cred că o să avem un candidat comun”, a afirmat Marcel Ciolacu, fiind întrebat dacă vor fi candidați separați sau comuni.

Din modul cum se raportează reprezentanții partidelor, din toate persoanele vehiculate, Gabriela Firea pare să fie cea scoasă din ecuație, deși inițial era cotată ca favorită pentru a fi candidată din partea PSD, posibil și a Coaliției.

Rareș Bogdan îl vede pe Burduja bun de primar

Într-o intervenție la Digi24, prim-vicepreședintele PNL, Rareș Bogdan, afirma luni, că șeful PNL București este varianta pe care o susțin în prezent liberalii, ca variantă politică

„PNL va căuta o soluție optimă pe care să o propună pentru București. Deocamdată, această soluție este ca președinții tuturor filialelor din țară să își asume candidatura la primărie sau la CJ. Sebastian Burduja este președintele organizației București. Deci, el este candidatul PNL la Primăria București. Sigur că vom căuta soluții cu PSD, în următoarele săptămâni vom avea cercetări sociologice, vom vedea profilul potrivit pentru a prezenta un proiect pentru București, pentru că aici nu e vorba doar de a-l bate pe Nicușor Dan, ce de un proiect pentru a scoate Bucureștiul din situația critică în care l-a adus Nicușor Dan”, afirmat Rareș Bogdan.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite