Ciucă: Podul peste Dunăre, motiv de mândrie națională

0
Publicat:

Președintele Senatului a participat la inaugurarea podului peste Dunăre, ocazie cu care a afirmat că îndeplinirea obiectivului reprezintă un „motiv de mândrie națională”. Ciucă a subliniat că podul este cel mai important proiect românesc de infrastructură de după 1989.

Nicolae Ciucă, președintele Senatului FOTO: GOV
Nicolae Ciucă, președintele Senatului FOTO: GOV

„Avem, astăzi, şansa să păşim pe cel mai mare pod suspendat din România şi al treilea din Europa, aşa cum ne-a plăcut de fiecare dată să vorbim despre acest obiectiv de infrastructură mare. Este cel mai complex şi cel mai important proiect românesc de infrastructură de după 1989. S-au investitit aici multe resurse, s-a muncit mult şi iată că a ieşit un lucru trainic. (...) Este un motiv de mândrie naţională, România reia, cu sprijinul Uniunii din care face parte, obiceiul proiectelor de mare anvergură care nu rămân la sertar. Toţi cei implicaţi am demonstrat împreună că România poate construi serios, eficient şi chiar spectaculos cu eforturile populaţiei ţării şi cu sprijinul concetăţenilor europeni”, a declarat Nicolae Ciucă, la inaugurarea podului peste Dunăre, potrivit Agerpres.

Președintele Senatului a evidențiat că 85% din fondurile necesare realizării acestui pod provin din fonduri europene nerambursabile, prin Programul Operaţional Infrastructură Mare 2014-2020.

„Printre primele lucruri făcute în calitate de premier, în decembrie 2021, a fost aprobarea Programului de investiţii în infrastructură rutieră până în anul 2030, iar până în aprilie 2023 toate fondurile europene alocate pentru infrastructură rutieră au fost utilizate integral, ceea ce arată seriozitatea abordării acestei guvernări”, a precizat Ciucă, potrivit sursei citate.

Fostul premier a amintit că în anul 1895 a fost inaugurat un alt pod peste Dunăre, Podul Regele Carol 1, care a asigurat conexiunea feroviară între Bucureşti şi Constanţa.

„Astăzi, la aproape 130 de ani distanţă, continuăm să creăm legături între românii din Dobrogea, Muntenia şi Moldova. Continuăm să dezvoltăm România şi regiunile româneşti de la Dunărea de Jos şi Marea Neagră. Continuăm astfel să dezvoltăm România în Europa. Aici, la graniţa estică a ţării, investiţiile noastre exprimă încredere în viitorul României şi în viitorul prosper al Europei de Est, care include Republica Moldova şi Ucraina. Şi din acest punct de vedere, România este pregătită să sprijine Republica Moldova şi reconstrucţia Ucrainei", a transmis liberalul.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite