Daniel Barbu: Anticorupţia ucide! Cum numărăm ipotetic morţii din spitale, putem număra şi victimele „sistemului represiv“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Candidatul ALDE pentru Primăria Capitalei, Daniel Barbu. FOTO Arhivă Adevărul
Candidatul ALDE pentru Primăria Capitalei, Daniel Barbu. FOTO Arhivă Adevărul

Candidatul ALDE la Primăria Capitalei, Daniel Barbu, a declarat, luni, că ar trebui numărate şi „victimele sistemului represiv“ din România, la fel cum se numără „ipotetic“ morţii din spitale de pe urma infecţiilor nosocomiale. Fostul liberal, pentru a-şi susţine argumentaţia, a făcut referire la contabila care a decedat în urma unor percheziţii efectuate de Parchet.

"Mi-a trecut şi mie prin cap să las un loc liber în această seară şi să pun pe el «anticorupţia ucide». Mă bucur că nu am făcut-o. Joi, 19 mai, doamna Elena Căpăţână, contabil la şcoala nr. 96, a făcut un atac de cord şi a murit în clipa când, aşa, o masă de mascaţi a descins la şcoală, fără să o vizeze pe ea, dar modul de operare al anchetatorilor a determinat decesul acestei doamne", spus Daniel Barbu, la Antena 3, în cadrul unei dezbateri televizate, alături de alţi candidaţi la Primăria Capitalei.

Liderul ALDE s-a referit la candidatul USB, Nicuşor Dan, care a lăsat un scaun liber în studioul emisiunii la care participa, în dreptul susţinătorilor săi, pe care scria "Corupţia ucide!".

„Aşa cum se numără ipotetic morţii din spitale în urma infecţiilor nosocomiale, mă gândesc dacă am putea număra şi victimele sistemului represiv din România ultimilor 26 de ani şi cu precădere din România ultimilor 11 ani“, a adăugat candidatul ALDE pentru Capitală.

Contabila unei şcoli din Capitală, a făcut infarct şi a murit, după ce procurori ai Parchetului Tribunalului Bucureşti şi poliţişti au făcut percheziţii, miercurea trecută, la unitatea de învăţământ, într-un dosar în care se fac cercetări pentru evaziune şi delapidare privind achiziţii în şcoli.

Citeşte şi:

Analiza primei dezbateri electorale. „Firea şi Turcescu au acaparat scena, Nicuşor Dan, absent“. Explicaţiile specialiştilor

Trei dintre candidaţii pentru Primăria Capitalei, Gabriela Firea, Robert Turcescu şi Nicuşor Dan, s-au întâlnit, luni seară, în prima dezbatere televizată a campaniei. Reprezentanta PSD a încercat să evite atacurile şi să apere măsurile luate de Guvernul Ponta, în timp ce propunerile PMP şi USB pentru Capitală au criticat administraţia locală din ultimii opt ani.

Turcescu acuză că îi este blocat accesul la dezbaterile TV şi îi acuză pe Firea şi Predoiu de „blat marca USL“ 

Candidatul PMP la Primăria Capitalei, Robert Turcescu, a declarat, luni, că nu a fost invitat la dezbaterea electorală de la Antena 3, iar la cea de la B1 TV, programată marţi seară, nu poate participa deoarece Gabriela Firea şi Cătălin Predoiu au anunţat că nu vor veni dacă va fi prezent şi Turcescu.

Sondaj IRES la Cluj: Emil Boc, votat de 42% dintre clujeni 

Emil Boc ar câştiga alegerile locale la Cluj-Napoca cu 42% dintre voturi, arată un sondaj IRES prezentat astăzi în cadrul unei dezbateri electorale. Candidatul PNL este urmat de independentul susţinut de PSD, Octavian Buzioanu şi de Liviu Alexa (Partidul Mişcarea Liberală). 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite