Cum explică PSD suspendarea negocierilor pentru viitorul Guvern

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liderii PSD au transmis mesaje în cascadă pentru suspendarea negocierilor privind Cabinetul Ciolacu, explicând că liderii politici nu pot să „ignore agenda cetățenilor”, care privește problema din Educație și nu negocierile Coaliției privind împărțirea portofoliilor.

PSD cere suspendarea negocierilor pentru viitorul Guvern FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
PSD cere suspendarea negocierilor pentru viitorul Guvern FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

„De ce vrea PSD suspendarea negocierilor din Coaliție? Luni dimineață în aproape fiecare casă din România televizoarele se vor deschide pentru școli. E grevă sau s-a rezolvat? Va dura o zi-două sau sunt afectate examenele? Și până la urmă ducem sau nu copilul la școală? Acestea sunt întrebările arzătoare, aceasta e preocuparea principală a cetățenilor. Poți, ca politician, să lași asta în plan secund?

Luni dimineață în nicio casă din România nu va fi agitație și preocupare dacă iese sau rămâne UDMR la guvernare, dacă Dezvoltarea și MIPE și orice alt minister sunt la PNL sau nu. Niciun lider de partid nu poate să ignore agenda cetățenilor și să continue să discute despre funcțiile din Guvern. De aceea vrea Partidul Social Democrat ca negocierile politice să fie suspendate până când 150.000 de profesori nu vor mai fi în grevă iar pentru milioane de părinți și elevi va exista o soluție”, a transmis social-democratul Petre Florin Manole într-o postare pe Facebook.  

Oprea: Prioritatea PSD, un răspuns pentru problemele imediate ale românilor

Și purtătorul de cuvânt al PSD, Ștefan Radu Oprea, a subliniat că în rândul românilor există o incertitudine cu privire la greva generală anunțată în învățământ, părinții neștiind ce să facă. Totodată, reprezentantul PSD a susținut că prioritatea social-democraților este să dea un răspuns părinților. 

„Luni trebuie să-mi duc copilul la școală și nu știu ce să fac? M-a întrebat ieri un părinte, explicându-mi că lucrează și că unii dintre profesori sunt în grevă, iar alții nu. Se gândea să-și ia concediu el sau soția, pentru că nu aveau alte ajutoare, dar nu știa pe ce perioadă. Îi era teamă că dacă se prelungește incertitudinea și își ia concediu neprogramat prea mult timp riscă să își piardă locul de muncă. Acestea sunt problemele imediate ale oamenilor pentru ziua de luni, ale profesorilor sunt legate de nivelul de salarizare. Și ele trebuie sa primească un răspuns rapid și adecvat”, a punctat Oprea.

„De aceea, propunerea președintelui PSD, Marcel Ciolacu, de a suspenda negocierile pentru formarea noului guvern pentru a da prioritate rezolvării acestor probleme este una de bun simț, de înțelegere a nevoilor oamenilor și de dorință de a găsi prin dialog soluții rapide. Unii politicieni, orbiți de propriile ambiții, cred că bravura pe rețelele de socializare rezolvă îngrijorările din societate. Așa, niciodată nu vor reuși să găsească răspunsuri, din contră aș spune, fac doar să adânceasca ruptura dintre ei și cetățeni. Cuvintele bombastice, emfaza nu țin locul dialogului real. Iar PSD susține că doar prin discuții directe se pot găsi soluții și recâștiga încrederea între partenerii sociali.  Aceasta trebuie să fie prioritatea imediată pentru a da răspuns sutelor de mii de părinți care și-au pus aceleași întrebări ca amicul meu și zecilor de mii de profesori care manifestează”, a completat liderul senatorilor PSD.

Ciolacu vrea suspendarea negocierilor pentru viitorul Guvern 

Șeful PSD, Marcel Ciolacu, a susținut într-un mesaj pe Facebook că negocierile pentru viitorul cabinet trebuie suspendate până la rezolvarea reformei pensiilor speciale și a problemelor sindicatelor din învățământ, care amenință cu grevă generală. La scurt timp, reacțiile social-democraților pentru susținerea suspendării negocierilor au curs în lanț.

Premierul Nicolae Ciucă a subliniat că rocada premierilor trebuie să se producă rapid, fără sincope, arătând că Ministerul Muncii are toată susținerea realizarea legii salarizării unitare, în contextul în care șeful PSD a cerut suspendarea negocierilor pentruu viitorul cabinet, invocând problemele din Educație și întârzierea reformei pensiilor speciale.  

Șeful UDMR susține suspendarea negocierilor pentru Cabinetul Ciolacu

Prima reacție a venit din partea șefului UDMR, Kelemen Hunor, care a susținut că este de acord cu suspendarea negocierilor.  Vicepreședintele PNL, Robert Sighiartău, a transmis o primă reacție a liberalilor la propunerea șefului PSD de suspendare a negocierilor pentru formarea cabinetului Ciolacu, acuzând că social-democrații practică un joc dublu pentru manipularea opinie publice. 

PoliticăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite